Sindicat AMES (Acció per a la Millora de l'Ensenyament Secundari) Apartat de Correus 20.091 08080 BARCELONA. E-mail: ames@telefonica.net T: 659002871 Traducción al castellano
FITXA D'AFILIACIÓ A AMES


Va ser Rubalcaba qui va suprimir el Cos de Catedràtics


El 31 de juliol de 2003 el senyor Javier Paniagua, catedràtic d'Ensenyament Mitjà i diputat socialista en les Corts Generals des de l'any 1986 a l'any 2000, va publicar un interessant article al diari "Las Provincias" on es comenta que va ser el senyor Alfredo Pérez Rubalcaba qui el va obligar, contra la seva voluntat, a defensar l'abolició del Cos de Catedràtics d'Ensenyament Mitjà. Actualment Javier Paniagua és professor d'Història Social i del Pensament Polític a la UNED i és director del Centre «Francisco Tomás y Valiente Alzira-Valencia», a dita Universitat.

Accés a una fotografia de l'article publicat //// Accés al contingut de l'article en format PDF


El mes de desembre de 2003 Jesús Fernández Orrico, catedràtic de Filosofia a València, va publicar un article en base a l'article anterior comentant el que van patir tots els Catedràtics de Batxillerat, especialment els que eren simpatitzants o militants del PSOE. En ell es diu que: "l'inductor de l'extermini del Cos de Catedràtics va ser D. Alfredo Pérez Rubalcaba, i no per raons d'Estat, ni de millora de l'ensenyament, ni tan sols per motius polítics o ideològics, sinó per personals enfrontaments intestins entre alguns membres del Partit Socialista. Quan en l'exercici de l'acció política, s'utilitza el poder polític rebut dels ciutadans per a usar-lo arbitràriament contra ells per motius personals o interessos inconfessables, és que s'ha perdut tot impuls ètic per més que s'intenti cohonestar la vilesa de les actuacions darrera de la mampara de l'interès social. Polítics així no interessen; són impropis i perjudicials per a tot sistema democràtic.".

Accés al contingut de l'article en format PDF

Desconeixem quines van ser les persones enfrontades, però recordem perfectament que els sindicats CCOO, UGT i USTEC van estar d'acord amb la supressió del Cos de Catedràtics i que van engegar una gran campanya a favor del "cos únic de docents". Va ser una campanya tant forta que en aquells moments el ser catedràtic es va convertir en un mèrit vergonyós que era millor amagar. Quan l'any 2004 el PSOE va tornar a guanyar les eleccions es van tornar a plantejar una supressió del Cos de Catedràtics de Secundària que hi havia restablert el PP a la LOCE, però no ho van fer perquè suprimir una possibilitat de promoció professional era difícil de justificar en aquells moments. Lamentablement ara les coses han canviat i amb la situació econòmica que tenim, al senyor Alfredo Pérez Rubalcaba li seria relativament fàcil trobar la justificació per fer-ho de nou, com una mesura més d'estalvi.

Octubre, 2011

Sindicat de professors AMES
www.ames-fps.com

ames@ames-fps.com