L'ADVOCAT RAMON FIGUERA, ALLIBERAT SINDICAL D'ANPE-BARCELONA, HA ESTAT IMPUTAT PER PRESUMPTA FALSIFICACIÓ DOCUMENTAL I DESLLEIALTAT PROFESSIONAL

A partir de les investigacions dutes a terme per la Policia Judicial de la Fiscalia General de l'Estat, el Jutjat d'Instrucció Penal n. 22 de Barcelona, ha obert el procediment 63/2004 contra Ramon Figuera Palacios, actualment alliberat sindical per ANPE i assessor jurídic d'aquest mateix sindicat a Barcelona. La imputació és per presumpta falsificació documental (Art. 395 del Codi Penal) i deslleialtat professional (Art. 467.2 del Codi Penal).

Ramon Figuera va ser advocat d'ANPE, sindicat del qual fou expulsat després d'haver agredit una companya, segons consta amb sentència judicial. També va ser membre d'ACESC-ANCABA, d'on va ser expulsat l'any 2001, i d'ASPEPC, d'on fou també expulsat ara fa un any. Finalment recalà novament a ANPE, on es troba en l'actualitat.

A més d'aquesta acusació penal, l'actuació professional de Ramon Figuera ha produït diverses queixes davant de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona, una de les quals està en aquests moments al Consell General de l'Advocacia de Catalunya.

El sindicat ASPEPC es personarà com a acusació particular en la causa de la Fiscalia General de l'Estat contra Ramon Figuera.