Sindicat AMES (Acció per a la Millora de l'Ensenyament Secundari) Apartat de Correus 20.091 08080 BARCELONA. E-mail: ames@telefonica.net T: 659002871 Presentació -- Sindicats federats en la FPS -- Traducción al castellano
FITXA D'AFILIACIÓ A AMES


ARTICLES, DOCUMENTS, MANIFESTS I LLIBRES

  1. Articles de premsa i Documents
  2. Manifests d'associacions relacionades amb el món educatiu

1) Articles de premsa i Documents

Suspens a la LOGSE i a la LOE. Antonio Jimeno. (Sobre l'informe PISA) 12/12/2007 Accés

Tirar les culpes a un altre. Raül Molina (Sobre l'informe PISA) 1/12/2007. Accés

Un (zero) als polítics, buròcrates i pseudopedagogs del Departament d'Educació. (Sobre els criteris per qualificar als alumnes) 27/11/2007 Accés

Sobre les declaracions d'Ernest Maragall en el programa de radio Minoría absoluta. Interessant article d'Empar Moliné en El País, 11/06/07. Accés.

¿UN SISTEMA EDUCATIVO INEFICAZ, PERO SOCIAL-MENTE ADECUADO? Interessant article de Joan Estruch Catedràtic de l'IES Jaume Balmes de Barcelona. Accés a l'article.

UN BACHILLERATO RIDÍCULO. Artículo de Julián Martin. Presidente de ANCABA (Asociación de Catedráticos de Bachillerato) comentando las deficiencias del actual Bachillerato y el gran error de no haberlo hecho de 3 años. Accés a l'article.

INGRESO Y ACCESO A LOS CUERPOS DOCENTES REGULADOS POR LA LOE Artículo de Pilar Cavero Montori y Xavier Gisbert Da Cruz (ANCABA - MADRID) reclamando que se establezcan parámetros de calidad para conseguir que el alumnado disponga del mejor profesorado posible.

ARTICLE SOBRE LA SITUACIÓ DE LA VISUAL I PLÀSTICA DE ANTONIO AGUIRRE PACHECO (Decano del Colegio de Doctores y Licenciados en Bellas Artes) PUBLICAT A LA VANGUARDIA EL 15-05-07 "Al final del proceso, la decepción".

LOS DOCENTES Y SU VISIÓN DEL NUEVO BACHILLERATO. Artículo publicado en Magisterio a partir de una mesa redonda con diferentes directores y algunos miembros de ANCABA. Hay un formulario para aportar opiniones personales.

CERCLE D'ECONOMIA. Educació: la gran prioritat (Document)

OCDE. Panorama de la Educación - Indicadores de la OCDE - Edición 2006 (Resumen en español) /// ( Texto íntegro de la situación española a 12-09-06)

Alicia Delibes. LA GRAN ESTAFA. El secuestro del sentido común en la educación.. Grupo Unison Ediciones. Colección Ensayo. 174 págs. 11 € (julio de 2006). Comentari de Carlos Semprún Maura. En este país la maravilla se llama Alicia

Ricardo Moreno PANFLETO ANTIPEDAGÓGICO (l'enllaç ja funciona)

ARTICLE DE JORDI PUJOL DIENT QUE EL PAPER DELS PARES ÉS MOLT IMPORTANT PERÒ NOMÉS S'HA DE MANIFESTAR A CASA. Ens agradaria rebre opinions dels nostres afiliats i simpatitzants sobre els "descobriments" que ara està fent el nostre expresident. Què hem de dir nosaltres? Accés a l'article.

BLAIR PROPONE ADOPTAR CRITERIOS DE GESTIÓN PRIVADA EN LAS ESCUELAS PÚBLICAS. Mientras la LOE ve la educación como "servicio público", Blair la ve como un "servicio al público" que sigue las leyes de la competencia de mercado. Accés a la informació

CARACTERISTICAS O SÍNTOMAS DE ALUMNO QUE PUEDE TENER INHABILIDAD LECTO-ESCRITORA, INMADUREZ O RETRASO ESCOLAR.Silvia Sabatés Rodrigo y Beatriz Faura Álvarez, profesoras especializadas en dificultades de aprendizaje. Accés a l'article

El 'cole' no atrae a los jóvenes. El 28,3% de los estudiantes catalanes deja las aulas antes de finalizar Bachillerato o FP. “Esa realidad la vemos cada día en clase”, explica Joaquim Griell, profesor de francés del IES Margarida Xirgu de L’Hospitalet y miembro de Acció per a la Millora de l’Ensenyament Secundari (AMES). Publicat en TRIBUNA. Revista del Baix Llobregat. Accés a l'article.
 

ANCABA TAMBÉ DEMANA LA PROVA D'ACCÉS AL BATXILLERAT. Julián Martín, President estatal de l'associació de catedràtics 'ANCABA, ha demanat una prova d'accés al Batxillerat com des de sempre també ho ha fet AMES, en un interessant article titolat "Propuestas para salvar el Bachillerato de la LOE". A més proposa el Batxillerat de 3 anys, els grups homogenis a 4t d'ESO i els PCP a partir dels 14 anys. El felicitem. Accés a l'article.

 

Examen en la Comunidad de Madrid a los alumnos de sexto de Primaria. (Libertaddigital.com del 10 de maig de 2005)

"El derecho a la movilidad en Secundaria". Professors de Secundària de Galícia.Comparació entre mestres i professors.

INTERESSANT ARTICLE SOBRE LA DESAPARICIÓ DE L'ÈTICA A LA LOE. "La desaparición de la Ética".

Educar no es entretener. ORIOL PI DE CABANYES - 29/06/2005

Sobre la nova llei d'edicació. JORDI PUJOL. "...ara ja sabem que la LOGSE no ha anat prou bé. I cal dir que CiU la vàrem votar .... A la política d'ensenyament ha dominat i domina una ideologia molt permissiva, que menysté l'esforç, que rebutja l'avaluació dels coneixements, que no veu bé l'educació de la voluntat, ......

LA CRISI DE L’EDUCACIÓ SECUNDÀRIA A CATALUNYA COM A PROBLEMA SOCIAL I NACIONAL Joan Estruch Tobella. Catedràtic d’institut. Professor de l’ICE de la Universitat de Barcelona. "Els països incapaços de millorar el seu present no poden esperar un futur millor. A partir d’ara, si Catalunya vol situar-se en un lloc capdavanter dins de la societat del coneixement, ha d’optar decididament per una educació de qualitat, ha de convertir en una prioritat la formació dels joves ...".

Lorenzo Ruiz. Sobre la pèrdua de plaça. Enviada a la Premsa

Inger Enkvist. Sobre la estupidez y los estúpidos. Nueva Revista, 105

Jordi Pujol. De la LOE y del Pacte. La Vanguardia 19/05/06 -

Alicia Delibes."La traición de los profes: Revel y la pedagogía" (Libertad Digital).

Jordi Pujol. De la LOE y del Pacte. La Vanguardia 19/05/06

Marta SERRANO. El PP acuerda el desarrollo común de la LOE en sus comunidades. . Magisterio español.

Javier Orrico. La LOGSE como metáfora. Libertad Digital del 18/05/06

Lluís Amiguet. La educación igualitaria es injusta Entrevista a Ricardo Moreno Castillo. La-Vanguardia.-16/05/2006.

Ricardo Moreno Castillo. Panfleto antipedagógico.

Evelio Moreno Chumillas. La educación Zen. "Cuadernos de pedagogía", n. 354, febrero 2006, pp. 84-87

Joan Estruch i Carles Mata (AXIA). Situació actual i perspectives de la Secundària a Catalunya Conferència de Joan Estruch i Carles Mata (AXIA). Cercle d'Economia. Barcelona. 2/05/06.

2) Manifests d'associacions relacionades amb el món educatiu

MANIFEST DE LA UNIVERSITAT COMPLUTENSE CONTRA L'ESBORRANY DEL MÀSTER EN FORMACIÓ DEL PROFESSORAT DE SECUNDÀRIA ELABORAT PEL MEC. Document titulat "La professió del professor" que ha aprovat la Junta de Facultat de la Facultat de Filosofia de la Universitat Complutense per a expressar públicament la seva disconformitat amb l'esborrany de Màster en Formació del Professorat d'Educació Secundària elaborat pel ministeri d'Educació i Ciència que regula l'accés a la professió de professor d'Educació Secundària. Document al que ja s'ha adherit la SEEC (www.estudiosclasicos.org/) ////////// Accés al document.

RESPUESTA DE LA PLATAFORMA DEL PROFESORADO DE INFORMÁTICA AL COMUNICADO DE LA PLATAFORMA DEL PROFESORADO DE TECNOLOGIA. Accès a la resposta. El Senado apoya que la asignatura de Informática sea obligatoria en 4º de ESO. Los profesores de informática se manifiestan (23/32006)

FEDADI (Axia) Manifiesto de los directores reunidos en Santander.

DECLARACIÓN DE LA PLATAFORMA ESTATAL DE ASOCIACIONES DEL PROFESORADO DE TECNOLOGÍA (PEAPT) SOBRE LA ENSEÑANZA DE LA INFORMÁTICA EN LA ESO Accés a la informació

CONVOCATÒRIA DE VAGA DE PROFESSORS D'INFORMÀTICA EL DIA 22 DE MARÇ DE 2006. Convocada per la PNAPI (Plataforma Nacional de Asociaciones de Profesores de Informática). Afecta a tots els professors de centres de Secundària de tota Espanya. Accés a tota la informació.

AXIA A FAVOR DE LA SISENA HORA A LA PRIMÀRIA PÚBLICA. Entre l'oportunitat i el risc. Sisena hora si, però amb garanties. Accés a la declaració

AMES A FAVOR DE LA SISENA HORA A LA PRIMÀRIA PÚBLICA. Voler millorar l'ensenyament públic implica oferir aquesta sisena hora. Accés a la declaració

EL TSJC DESESTIMA EL RECURS DE SÚPLICA DEL DEPARTAMENT D'EDUCACIÓ I CONFIRMA L'AUTO ANTERIOR RECONEIXENT EL DRET A COBRAR ELS INTERESSOS DE LES RETRIBUCIONS PAGADES ALS CATEDRÀTICS NOMENATS L'ANY 2003. Accés a la noticia i al comentari d'AMES.

COMUNICAT DE SUPORT DEL SINDICAT AMES AL MANIFEST DE LA PLATAFORMA DEL VALLÈS I AL MANIFEST DE L'IES L'ALZINA