Recomanacions del sindicat AMES sobre la grip A

1.) De notar símptomes de la grip A cal anar al nostre metge. Els principals símptomes són:

2.) De moment no hi ha vacuna. Quan estigui es tractarà d'una vacuna autoritzada amb un protocol de comprovació reduït per motius d'urgència. Nosaltres demanarem al Departament d'Educació que la vacunació del professorat sigui voluntària i gratuïta (actualment el professorat ja no està inclòs en els grups de risc que rebran la vacuna de forma gratuïta).

3.) Recomanem aprofitar aquesta situació per educar als nostres alumnes en l'adquisició d'hàbits de prevenció de malalties. Els principals són:


a) Tapar-se la boca quan es tus o s'esternuda amb un mocador, preferiblement de paper. Si no es disposa de mocador és preferible fer-ho amb el braç que amb la mà.

b) Rentar-se les mans amb sabó si s'han utilitzat per tapar-se la boca desprès de tossir o d'esternudar, i també desprès d'orinar o defecar.

c) No anar al centre educatiu si es sospita que un pot tenir una malaltia contagiosa com és la grip. En cas de dubtes s'ha d'utilitzar una màscara com es fa en altres països. És convenient que els centres disposin d'algunes màscares per les persones que presenten els primer símptomes ja dintre del centre.

4.) S'està exagerant el perill de la grip A? Algunes persones consideren que com aquesta grip és menys perillosa que la normal, com ho demostra el percentatge de defuncions i, en canvi, les depeses que s'estan realitzant són molt més elevades, podríem estar immersos en una campanya d'alarmisme social per interessos comercials. En aquest sentit recomanen veure el següent vídeo.