Full Informatiu d'AMES del 16 de desembre de 2006

Benvolgut/da company/a,

T'adjuntem cinc informacions que poden ser del teu interès:

1.) RESULTATS DE LES ELECCIONS SINDICALS DEL PASSAT 30 DE NOVEMBRE. Accés als resultats, conclusions i propostes.

2.) EN DEFENSA DE L'ENSENYAMENT DE LES CIÈNCIES (BIOLOGIA, GEOLOGIA, FÍSICA I QUÍMICA) A L'ESO. CAMPANYA 2006/2007. El Departament d'Educació ha establert que a partir del proper curs, a 3r d'ESO (alumnes de 14 a 15 anys), la Biologia, la Geologia, la Física i la Química s'hauran d'impartir conjuntament en una mateixa assignatura. Es a dir, a 3r d'ESO el professorat de Física i Química haurà d'impartir també els continguts de Biologia i Geologia i a l'inrevés. Això implica que un mateix professor haurà d'explicar, per exemple, l'estructura de l'àtom, la reacció química, l'electricitat, l'anatomia i la fisiologia humana, la salut i els problemes ambientals. Accés a la campanya d'enviaments d'e-mails al Conseller d'Educació en recolzament de la carta presentada el passat 5 de desembre per part de diferents associacions i sindicats.

3.) OPOSICIONS 2007 - 2010 I ACCÉS A ALTRES COSSOS (inclosos Catedràtics) . El proper dimarts 19 de desembre de 2006 en el sí del Consell Escolar d'Estat s'acabarà de concretar aquests dos temes entre el MEC i els representants de les CCAA. Es creu que el Decret sortirà durant les vacances de Nadal. Inclourà els canvis en els temaris. Posteriorment el Departament d'Educació ho discutirà amb els Sindicats. Les novetats més importants són: a) Que la presentació i la programació dels interins podrà ser substituïda per un informe de l'Administració, b) Que el Departament pot suprimir l'exercici pràctic en aquelles especialitats que consideri oportú. En els sindicat AMES considerem que saber resoldre exercicis pràctics és indispensables en moltes matèries i que no demanar-ho als opositors perjudicarà greument l'ensenyament públic. No entenem quines avantatges econòmiques o socials es poden derivar d'un ensenyament públic de menor qualitat. //// Accés a l'esborrany del Document del MEC del 21-11-06 //// Accés al document que concreta el nombre de places per especialitat a Catalunya /// Els cursos de preparació d'oposicons començarant el mes de gener de 2007. Els interessats dirigir un e-mail a: ames@telefonica.net

4.) INTERINS I SUBSTITUTS. PROPOSTA DE RESOLUCIÓ PER REGULAR LA FUTURA BORSA DE TREBALL. La principal novetat és: "que els concursants tindran l'obligatorietat d'acceptar cobrir llocs de treball vacants en règim d'interinitat o substitucions en centres d'educació infantil i primària i d'educació secundària en l'àmbit del serveis territorials demanat com a preferent". En el sindicat AMES considerem que això és un pas més per aconseguir situar el nostre alumnat a la cua de tots els països de l'OCDE. No sabem si aquest és l'objectiu o si simplement és la conseqüència de no tenir cap objectiu de millora. //// Accés al document.

5.) NOVES ESPECIALITATS. PROPOSTA DE RESOLUCIÓ EDC/ /2007, DE , DE CONVOCATÒRIA DE PROVES PER L’ADQUISICIÓ DE NOVES ESPECIALITATS PER A FUNCIONARIS DOCENTS. Accés al document.

BON NADAL. Et desitgem que passis un molt feliç Nadal i que el proper any 2007 estigui ple de bones noves per a tu i tots els que t'acompanyen.

La Junta Directiva del
Sindicat AMES (Acció per a la Millora de l'Ensenyament Secundari)
http://www.ames-fps.com
T: 659 002 871

NOTA 1: Si no desitges rebre més informació nostra envia'ns un e-mail escrivint "baixa".