A PROPÒSIT DE LA PROPOSTA DEL SINDICAT USTEC SOBRE LES CONDICIONS LABORALS DEL PROFESSORAT DE SECUNDÀRIA.

En la proposta que ha presentat el sindicat USTEC es poden diferenciar els següents tres aspectes: augmentar la proporció de determinats col·lectius en la Secundària, frenar l'accés del professorat de Secundària al Cos de Catedràtics i el tractament de la diversitat.

1) AUGMENTAR LA PROPORCIÓ DE DETERMINATS COL·LECTIUS A LA SECUNDÀRIA

El sindicat USTEC considera que cal:

A més considera que a la plantilla dels centres de Secundària hi hagin, a més dels docents, els següents perfils professionals:

 

En el sindicat de Secundària AMES considerem que el que necessitem en els centres de Secundària és més professors de Secundària amb plaça estable. Que, per tant, s'han de convocar més oposicions a professors de Secundària i que en elles s'ha de fer una reserva de places pels funcionaris del Cos de Mestres. Que els centres de Secundària són centres d'ensenyament i no centres d'educació especial o d'acollida, que són els centres on són propis tots aquest perfils professionals. De no fer-se així les famílies trauran als seus fills i només quedaran els de les famílies sense recursos, amb el gran perjudici que això significa.

2) SOBRE L'ACCÉS DEL PROFESSORAT DE SECUNDÀRIA AL COS DE CATEDRÀTICS.

El sindicat USTEC considera que:

"Considerem que convocar noves places ara no és la prioritat, per tant, proposem que els terminis s’allarguin i els recursos es dediquin, prioritàriament, a augmentar les hores per la tutoria."

En el sindicat de Secundària AMES considerem que portem 15 anys sense cap accés al Cos de Catedràtics, la qual cosa és privar al Professorat de Secundària de l'única possibilitat de promoció professional que té. Lamentem que el sindicat USTEC continuï mantenint aquesta actitud de rebuig a tot allò que pugui afavorir els drets laborals del professorat de Secundària. Oposar-se a una carrera docent amb estímuls professionals per propiciar l'esforç del professionals del sectors acaba perjudicant a tots els treballadors i disminueix la qualitat del sistema, com s'ha vist en els informes PISA.

3) SOBRE EL TRACTAMENT DE LA DIVERSITAT

El sindicat USTEC ha presentat tantes mesures pel tractament de la diversitat que ratlla en el ridícul. Per exemple proposa donar hores per:

La complexitat és tant gran que al final el Departament ho ha intentat arreglar dient que es donaran una sèrie d'hores en funció del nombre de grups i tipologia de centre i que cada centre faci el que pugui.

En el sindicat AMES considerem que és una irresponsabilitat propugnar un model educatiu ple de promeses pel tractament de la diversitat que resulten econòmicament impossibles de finançar en tots els centres. Els partits que les han assumit, quan toca complir les promeses, lògicament sempre fan la rebaixa. Aleshores organitzar la protesta i demanar el suport del professorat no serveix per res. El resultat és que el sistema educatiu queda destruït. En AMES considerem que un sistema basat en centres de Primària i en centres de Secundària per un costat i diferents tipus de centres pels diferents tipus i situacions de l'alumnat especial per un altre, sí seria eficaç, real i econòmicament assumible.