Els sindicats convocants de la vaga del 29 no han condemnat els actes violents i ja proposen actuar de nou l'1 i el 15 de maig

Dels aproximadament 60.000 docents de l'ensenyament no universitari, segons els sindicat convocants (CCOO i UGT) hi va participar un 70%. En funció de les dades que nosaltres hem recollit hem pogut constatar que aquests sindicats no ens diuen la veritat. Però el més lamentable d'aquesta jornada és que aquests dos sindicats, ni tampoc CGT ni USTEC, han condemnat la intimidació dels piquets sindicals, que han tallat carreteres i carrers, que han obligat a tancar establiments, que han impossibilitat l'arribada dels treballadors i estudiants als seus llocs de treball, ni tampoc la violència física contra persones i els destrossos de mobiliari urbà i aparadors que han realitzat grups de persones amb passamuntanyes. Arreglar el que s'ha destrossat costarà més de 700.000 euros a Madrid i de 565.000 euros a Barcelona. En el següent enllaç es poden veure imatges del que va passar a Barcelona, on es van cremar uns 300 contenidors.


Una societat amb sentit comú no pot disculpar aquests comportaments, encara que es comparteixin algunes de les reivindicacions. Una societat democràtica no pot tolerar que ningú es vegi obligat a fer vaga contra la seva voluntat. Tampoc es pot admetre que hi hagi persones amb la cara tapada pel carrer per poder actuar amb impunitat, tal com tampoc s'admet ni en els centres educatius ni en els establiments. Des d'aquí demanem que, de la mateixa forma que un ciutadà s'ha de fer càrrec dels destrossos que faci a tercers, s'apliqui la llei a aquests sindicats rics, que reben milions de euros cada any de tots nosaltres, que es facin càrrec de les destrosses fetes durant les seves manifestacions. També demanem canvis urgents en les lleis que prohibeixen anar amb la cara tapada pel carrer i que hi hagi penes econòmiques i de reclusió pels comportaments incívics.

Lamentem que hi hagi partits polítics i mitjans de comunicació que encara no hagin condemnat aquests actuacions, per exemple TV1. Tot això confirma que hi ha un pla consistent en que els sindicats escalfin els carrers per provocar que el nou govern no arribi als dos anys (veure dades el nostre anterior escrit "El gran teatre del món"). De moment CCOO i UGT ja han confirmat mobilitzacions els dies 1 i 15 de maig. En aquest país desgraciadament ja tenim experiència de partits polítics i sindicats que no admeten perdre les eleccions i es dediquen a fer impossible el funcionament de la societat.

La nostra recomanació és no participar en cap mobilització convocada per aquests sindicats. Ara és el moment de treure el país endavant estrenyent-nos tots el cinturó, de recuperar la cultura de l'esforç a l'ensenyament, d'establir vies diferenciades a la Secundària perquè tots puguin trobar un camí assequible a les seves capacitats i d'aconseguir acabar amb els privilegis dels polítics (rebaixes dels seus sous, dietes i jubilacions d'or), de disminuir el nombre de polítics i de l'establiment mesures de control de la seva actuació amb responsabilitats penals i econòmiques ( veure el llistat complet de les nostres reivindicacions en el manifest d'AMES respecte a la crisi del 15 de gener de 2012).

Barcelona, 31 de març de 2012

Sindicat AMES (Acció per a la Millora de l'Ensenyament Secundari)
ames@ames-fps.com
www.ames-fps.com

NOTA: Pots enviar la teva opinió sobre aquest article a: ames@ames-fps.com