NO A FER UNA VAGA PER UN DOCUMENT PREVI A UN ESBORRANY

 

El nostre sistema educatiu no funciona i s’ha de canviar. S’ha de recuperar la cultura de l’esforç i s’ha d’aconseguir un sistema educatiu plural, perquè tots els alumnes trobin un camí que s’adeqüi a les seves capacitats i interessos.

 

El document previ a l’esborrany de la futura Llei de l’Educació de Catalunya (LEC), malgrat estar supeditat als errors intrínsecs de la LOE, és una nova oportunitat d’assolir part dels objectius anteriors. Per tant, no s’ha de desaprofitar demanant la seva retirada abans de finalitzar les converses sobre un document previ a l’articulat.

 

És veritat que el document culpabilitza al professorat del fracàs del sistema educatiu, però això és un error fàcil de demostrar. Per aquest motiu, nosaltres apostem per continuar les converses amb el Departament a diferents nivells, per demostrar que el veritable error del sistema és la falta de vies diferenciades i la falta d’estímuls per als alumnes, i que el que cal fer per crear aquest estímul és establir unes proves externes desprès de l’ESO per als alumnes que volen fer el Batxillerat o la FP.

 

Considerem que els grans sindicats del sector, com de costum, han anteposat els seus interessos electorals i els seus plantejaments ideològics a la necessitat de restablir la cultura de l’esforç en l’ensenyament, que és el que demana la societat. Exemples recents de la seva negativa influència són l’actual sistema d’oposicions, el barem del accés a càtedres i la seva oposició a la proposta de crear centres per rebre temporalment als alumnes nou vinguts que no coneixen la nostra llengua ni la nostra cultura. Tots aquests plantejaments ideològics són els que han fet que a l’ensenyament públic cada vegada ens sigui més difícil oferir un servei educatiu de qualitat i fer la labor social que abans sí fèiem.

 

La nostra decisió és donar una oportunitat a la negociació i no secundar la vaga convocada per al dia 14 de febrer. Us recordem que tots tenim el dret a impartir classes amb complerta llibertat i demostrar que no estem d’acord amb els arguments exposats per fer aquesta vaga.

 

AMES  -   USOC