Sindicat AMES (Acció per a la Millora de l'Ensenyament Secundari) Apartat de Correus 20.091 08080 BARCELONA. E-mail: ames@telefonica.net T: 659002871 Presentació -- Sindicats federats en la FPS -- Traducción al castellano
FITXA D'AFILIACIÓ A AMES


PER QUÈ LA COALICIÓ "AMES-USOC" ÉS LA MILLOR OPCIÓ

Benvolgut/da company/a,

El dijous 30 de novembre es celebraran les eleccions sindicals. Abstenir-se no significaria cap càstig als sindicats actuals sinó la seva renovació i, per tant, la continuació dels problemes actuals durant 4 anys més. Per això, lo primer que et demanem és que el 30 de novembre vagis a votar.

Els "grans" sindicats de l'ensenyament públic s'han pronunciat repetidament a favor del sistema educatiu actual. Votar-los seria continuar igual, és a dir seguir aquest camí de degradació de la vida escolar, on una gran part del professorat, perduda ja la il·lusió d'ensenyar, només pensa en la jubilació anticipada o en un càrrec que comporti no haver d'impartir més classes a l'ESO. Per tot això, la segona cosa que et demanem és que no votis els "grans" sindicats del sector.

L'any 1999 un grup de professors de Secundària, indignats amb el sistema educatiu derivat de la LOGSE i decebuts amb els grans sindicats, vam fundar el sindicat AMES. Durant tots aquests anys, sense cap persona alliberada, hem estat treballant per intentar millorar l'ensenyament. També el sindicat USOC comparteix aquestes inquietuds i per això hem constituït la coalició AMES-USOC. Sabem com es pot millorar l'ensenyament i sabem que és possible fer-ho, simplement necessitem arribar a tenir representativitat. Per això, ara et demanem que el 30 de novembre votis la coalició AMES-USOC.

El nostre principal objectiu és recuperar la nostra professió. Això significa recuperar la competència del professorat per aplicar mesures correctores i per poder avaluar els seus alumnes, en base als resultats. També requereix tornar a la cultura de l'esforç, l'establiment de vies de preparació al món laboral pels alumnes a partir dels 14 anys, controls externs reals, i una carrera docent basada en la capacitat i els mèrits, a més dels anys de docència. Per intentar aconseguir tot això, ara et demanem que el 30 de novembre votis la coalició AMES-USOC.

Existeixen altres sindicats de Secundària com nosaltres i que coincideixen amb nosaltres en molts objectius, però no són una bona opció per als Professors de Secundària perquè han acceptat ajudes d'una entitat d'un altre cos i, per tant, en cas d'un conflicte difícilment podran ser imparcials. Tampoc són una bona opció pels membres d'aquest cos, perquè aquests sindicats, en establir preferències entre docents, mai podran arribar a ser prou influents. Nosaltres som un sindicat de Secundària que defensa per igual els interessos de tots els docents de Secundària i que no te res en contra dels mestres de Primària, sinó dels plantejaments que per a ells proposen els "grans" sindicats. Per això hem fet una coalició amb un sindicat de tot el sector com és USOC. En unes eleccions que vota conjuntament Primària i Secundària, és imprescindible sumar tots els vots possibles per a poder influir realment en la política educativa del Departament. Per tot això, ara et demanem que el 30 de novembre votis la coalició AMES-USOC.

Sindicat AMES
www.ames-fps.com
T: 659 002 871
Sindicat USOC
www.usoc.es/ensenyament/
T: 933.298.111