Sindicat AMES (Acció per a la Millora de l'Ensenyament Secundari) Apartat de Correus 20.091 08080 BARCELONA. E-mail: ames@telefonica.net T: 659002871 Traducción al castellano
FITXA D'AFILIACIÓ A AMES


CARTA DEL COMITÈ ORGANITZADOR DE L'OLIMPÍADA DE BIOLOGIA DE CATALUNYA (OBC) ANUNCIANT L'EDICIÓ CORRESPONENT A L'ANY 2012


Benvolguts companys i benvolgudes companyes,

Us escrivim per comunicar-vos la propera celebració de l'Olimpíada de Biologia de Catalunya 2012 (OBC 2012). Es tornarà a fer el segon dissabte de febrer, és a dir l'11 de febrer de 2012. Aquesta Olimpíada va dirigida a tots els alumnes de segon de batxillerat de Catalunya, i el seu objectiu és estimular l'estudi de la biologia en totes les seves branques.

El període d'inscripció començarà el dilluns 17 d'octubre i finalitzarà el divendres 18 de novembre de 2011. En aquesta edició cada centre podrà inscriure, com a màxim, quatre alumnes. La inscripció s'haurà de fer directament al web de l'OBC i l'haurà de fer un professor de biologia del centre. En aquest web hem posat les bases de l'Olimpíada i, a títol d'exemple, algunes de les preguntes que van sortir en l'edició anterior. L'adreça del web de l'OBC és la següent: http://olimpiadadebiologia.cat/joomla/

En aquesta edició, el nombre màxim d'alumnes que hi podran participar serà de dos-cents. Si el nombre d'inscrits és superior, es farà una selecció segons la nota final de la matèria de biologia de primer de batxillerat (que comptarà un 70 %) i la nota mitjana de primer de batxillerat (que comptarà un 30 %).

L'Olimpíada constarà d'una part teòrica, que consistirà en un exercici tipus test de cinquanta preguntes, i d'una prova pràctica, que es basarà en la resolució de tres problemes en què els participants hauran de realitzar experiments senzills o simplement dissenyar-los, interpretar els resultats i treure'n conclusions, resoldre problemes, etc. El contingut de la prova serà tot el temari oficial de la matèria de biologia de segon de batxillerat.

Els quinze alumnes que hagin obtingut la nota més alta en la prova teòrica podran fer la prova pràctica, que es farà el mateix dia 11 de febrer a la tarda. La qualificació final s'obtindrà de fer la mitjana entre la nota de la prova teòrica i la nota de la prova pràctica. En aquesta edició, les dues proves es faran a la Facultat de Biociències de la Universitat Autònoma de Barcelona, que és a Bellaterra.

Tots els participants rebran un diploma acreditatiu de la seva participació. Els tres guanyadors rebran el diploma corresponent i un obsequi que determinarà l'Organització (en l'edició anterior va ser un iPad, un netbook i un iPod). El primer d'ells serà premiat amb la matrícula gratuïta de primer curs en un dels graus de biociències de qualsevol universitat pública de Catalunya. Aquests tres alumnes podran participar, si ho desitgen, en representació de Catalunya i amb totes les despeses pagades, en la VII Olimpíada Espanyola de Biologia (OEB), que se celebrarà a Múrcia el mes de març del 2012. Els vuit guanyadors d'aquesta Olimpíada podran participar en la XXIII Olimpíada Internacional de Biologia (IBO), que se celebrarà a Singapur el mes de juliol del 2012, o en la VI Olimpíada Iberoamericana de Biologia (OIAB), que es farà el mes de setembre del 2012.

Aprofitem aquest comunicat per informar-vos que l'alumne Aitor López, de Rubí (Barcelona), un dels tres alumnes que van guanyar l'Olimpíada de Biologia de Catalunya del 2011 i que va aconseguir una de les quatre medalles d'or en la VI Olimpíada Espanyola de Biologia (OEB) a Granada, va guanyar també una de les seixanta-vuit medalles de bronze en la XXII Olimpíada Internacional de Biologia, que es va fer del 10 al 16 de juliol de 2011 a Taipei (Taiwan). Per a tots nosaltres ha estat un resultat magnífic i molt encoratjador per a intentar millorar l'organització d'aquestes olimpíades. Podeu accedir a tota la informació sobre aquesta notícia al nostre web.

Finalment, us demanem a tots que animeu els vostres alumnes a participar-hi. Segur que els resultarà una experiència molt agradable. Som conscients que aquesta activitat només serà possible gràcies a la vostra col·laboració desinteressada i per això us volem donar les gràcies.

Una salutació cordial

Barcelona, setembre del 2011

Olimpíada de Biologia de Catalunya

Carrer del Carme, 47, 08001 Barcelona
Tel.: 34 933 248 584
Web: http://olimpiadadebiologia.cat
Adreça electrònica: contacte@olimpiadadebiologia.cat