RESULTATS DE L'OLIMPÍADA DE BIOLOGIA DE CATALUNYA 2012

L'Olimpíada de Biologia de Catalunya és una activitat que té per objectiu estimular l’interès dels nostres joves per les ciències de la vida i promoure l’excel·lència entre els nostres alumnes. Està dirigida a tots els estudiants de segon curs de Batxillerat de Catalunya. En l'Olimpíada d'aquest any 2012 es van inscriure 307 alumnes i, a partir de les seves qualificacions, van ser seleccionats 200 participants de 89 centres. El nivell acadèmic dels seleccionats ha estat molt alt, situant-se la nota de tall en 8,47 punts. L'Olimpíada de Biologia de Catalunya 2012 es va realitzar el dissabte 11 de febrer de 2012 a les aules de la Facultat de Biociències de la Universitat Autònoma de Barcelona (Bellaterra). A la prova teòrica, que es va fer al matí, es van seleccionar els 16 participants amb millors resultats, els quals van passar a la part pràctica i en aquesta es van definir els tres guanyadors i els dos següents classificats, que també participaran a la fase estatal.

En l’organització de l’Olimpíada de Biologia de Catalunya han intervingut les principals universitats, entitats culturals i associacions de Catalunya que realitzen activitats educatives o de recerca en el camp de la biologia. El lliurament de premis es va fer el dimarts 28 de febrer de 2012 a les 19h a la Sala Pere i Joan Coromines de l'IEC (Casa de Convalescència), Carrer del Carme, 47 de Barcelona.

Tots ells participaran en la VII Olimpíada Espanyola de Biologia que es farà del 22 al 25 de març a Múrcia. Els quatre guanyadors de la fase estatal participaran en la XXIII Olimpíada Internacional de Biologia (IBO) que es farà a Singapur del 8 al 15 de juliol. Els quatre següents classificats participaran en la V Olimpíada Iberoamericana de Biologia (OIAB) que es farà a Coimbra (Portugal) del 23 al 30 de setembre.

Adjuntem els enllaços a diferents vídeos i fotografies sobre la ja finalitzada Olimpíada de Biologia de Catalunya de 2012. Per a més informació podeu consultar la WEB oficial de l'Olimpíada de Biologia de Catalunya que és: http://olimpiadadebiologia.cat

1.) Vídeo de les proves realitzades a la UAB el dia 11 de febrer de 2012. Conté entrevistes als participants. (2,31 minuts).

2.) Vídeo del lliurament dels premis realitzat el 21 de febrer de 2012 a la seu de l'IEC. Conté els noms dels 16 finalistes, dels seus centres i de les personalitats del món acadèmic que van lliurar els premis (14,33 minuts).

3.) Fotomuntatge de les proves realitzades a la UAB el dia 11 de febrer de 2012. (3,17 minuts)

4.) Àlbums de Fotografies.

5.) Anunci de l'Olimpíada de Biologia de Catalunya que va sortir en el telenoticies vespre de tv3 el 12 de febrer de 2012

6.) Noticia de l'Olimpíada de Biologia de Catalunya que va ser publicada en "El Periódico" del 12 de febrer de 2012

 

Entitats patrocinadores
Entitats organitzadores