CONVOCATÒRIA D’ASSEMBLEA DE NOCTURN DEL 29 D’ABRIL DE 2009

NOVA OFENSIVA CONTRA EL NOCTURN!!!!!!!!

Les notícies que arriben a la Mesa sobre el Nocturn van seguint un crescendo, que li confereixen un alt grau de dramatisme, i que fan urgent i necessari que ens tornem a veure tots plegats i decidim el que calgui fer.

En resum, els fets esdevinguts des de la darrera assemblea el passat 21 de Gener són els següents:

  1. PETICIÓ D’ENTREVISTA AMB EL CONSELLER: La petició d’entrevista amb l’Ernest Maragall per presentar-li les nostres propostes sobre Nocturn, com s’havia fet amb els diversos grups parlamentaris, el conseller la va derivar, com va fer l’any passat, cap a en Jaume Graells, director general d’Educació Bàsica i de Batxillerat. A partir d’aquest moment la secretaria d’en Graells ha anat donant llargues a l’entrevista. (L’any passat l’esmentat director general també la va demorar fins a finals de Juny).
  2. SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL SUPREMO SOBRE LA DURADA DEL BATXILLERAT: És evident que la sentència del Tribunal Supremo desarborant el batxillerat de tres anys a la carta, planificat pel Departament a Diürn, ha de tenir conseqüències a Nocturn, i que se’ls ha de demanar que clarifiquin (si poden) la posició del Departament, i a partir d’això, o de la inexistència d’això, han de derivar-se actuacions nostres, a partir de la posició habitual a l’Assemblea de Nocturn, contrària a la discriminació del Batxillerat Nocturn i a la rigidesa que hi volia implantar el Departament (el Batxillerat obligatori de tres anys)
  3. SOBRE LA LEC I EL NOCTURN: Acabades les compareixences d’organitzacions i personalitats vinculades al món de l’ensenyament, de què informàvem en el resum de la darrera assemblea, els grups parlamentaris de la Comissió d’Educació i Universitats van presentar les seves esmenes a la LEC que superen el miler, i finalment només van ser PP i Ciutadans els qui van proposar esmenes referents al Nocturn, tot i els contactes informals provinents d’un partit del Tripartit (ERC), que finalment no es van traduir en res.
  4. PROJECTE DE PROPOSTA DE RESOLUCIÓ SOBRE EL NOCTURN: Després de les informacions que van proporcionar els diversos grups parlamentaris sobre aquest projecte de proposta de resolució a la recerca del màxim consens possible entre ells, i sobre el qual vam presentar les nostres observacions al llarg del primer trimestre d’aquest curs, s’ha fet el silenci al Parlament de Catalunya. És obvi que caldrà esquinçar aquest vel
  5. PROPOSTES DE RESOLUCIÓ SOBRE NOCTURNS CONCRETS: La prioritat explicable que els grups parlamentaris donaven a la LEC, i que potser podria contribuir a entendre la situació del punt D, no va impedir que en la sessió de 12 de Març  de la Comissió d'Educació i Universitats del Parlament de Catalunya, la proposta de resolució a favor de la continuïtat del Batxillerat Nocturn al Vendrell, presentada pel PP, fos rebutjada, malgrat les amples zones del Baix Penedès que queden desateses, amb la típica votació automàtica de partits del govern versus partits de l'oposició.  Aquesta votació és important perquè és la primera que es produeix després del projecte de proposta de resolució sobre el Nocturn en general, esmentat a D). (Si es volgués fer una interpretació optimista, s'hauria de dir que això era un cas particular, i es tracta de fer una normativa general, però aquesta argumentació no la fa ningú en  la transcripció de la sessió que hem consultat).
  6. Ara li toca el torn a Sant Feliu de Llobregat que pot acreditar estadísticament com entre la resta dels Nocturns del Baix Llobregat i l’IOC de Molins, només 4 santfeliuencs estan fent enguany Primer de Batxillerat Nocturn, quan la seva matrícula habitual era de 20-25. La resta és silenci.

  7. NOVA RETALLADA DEL NOCTURN: A finals de la setmana passada van començar a saltar les alarmes, que ara estan sonant ja desesperadament. Diversos IES del grup que enguany havien pogut fer encara Primer de Batxillerat Nocturn (Vic, Mollet, Sant Andreu, Verdaguer i Emperador Carles de Barcelona) han anat advertint que l’Administració els ha comunicat que l’any que ve tampoc faran Primer de Batxillerat Nocturn, i a l’altre perdran el Nocturn.

També hi ha instituts (Manresa) on en principi se’ls ha comunicat que perden grups de Primer (de 2 a 1)

És fa patent una vegada més, que el conseller vol cremar etapes abans d’entrar en el museu (¿dels horrors?), però la seva impaciència li fa ensenyar les cartes abans de temps.

Per si algú no ho tenia clar, una vegada més és evident que no hi ha Nocturns que se salvin i Nocturns condemnats, tots estem condemnats, el privilegi que concedeix el nou Polifem és el de ser devorat el darrer. Per tant és fonamental salvar la unitat del moviment i que li quedi clar a tothom que, passi el que passi, el moviment a favor del Nocturn continuarà

Hi ha una necessitat popular darrere la nostra reivindicació, aquesta és la nostra força si no defallim.

PER RECOLLIR TOTA LA INFORMACIÓ GENERADA EN ELS CENTRES, INFORMAR DE LES GESTIONS QUE MENTRESTANT PUGUI FER LA MESA MIXTA DE L’ASSEMBLEA DE NOCTURN, I SOBRETOT PER ANALITZAR LA SITUACIÓ I DECIDIR LES ACCIONS QUE S’HAGIN D’EMPRENDRE EN LA NOSTRA LLUITA PEL NOCTURN

ES CONVOCA ASSEMBLEA DE NOCTURN PER AL PROPER DIMECRES 29 D’ABRIL A LES 15’30 A L’IES "JAUME BALMES DE BARCELONA.

La proposta d’ordre del dia que fa la Mesa és la següent:

1.- Roda de centres, Situació de cadascun d’ells sobre el tema

2.- Breu informació de la Mesa sobre la situació global a partir de les dades que tingui, i les gestions que hagi pogut realitzar entre la convocatòria de l’assemblea i la celebració d’aquesta.

3.- Anàlisi de la situació

4.- Propostes d’acció

5.- Torn obert de paraules

Barcelona, 22 d’Abril de 2009

MESA MIXTA DE L’ASSEMBLEA DE NOCTURN (integrada per la Coordinadora d’IES amb Nocturn de Catalunya i els sindicats ANPE, ASPEPC-SPS, CGT, Sindicat d’Estudiants i USTEC)

NOTA.: En el període entre la convocatòria d’assemblea i la celebració d’aquesta, no dubteu a comunicar a la Mesa tot allò que considereu necessari. La connexió entre tots nosaltres és indispensable.

En aquest sentit, i com a dos elements a tenir presents, existeix el grup de Facebook "Volem Batxillerat Nocturn", que compta amb 764 membres amb data d’avui, i el company Jordi Rodon té enllestida des de fa unes setmanes la pàgina web de Nocturn. S’adjunta a continuació el manual d’instruccions d’aquesta.

La pàgina del nocturn

Nocturn.cat és una web pensada per a que tots els centres amb nocturn puguin crear una pàgina amb informació sobre els estudis que ofereixen i enllaços a les seves pàgines. Alhora també la pàgina ha de servir per a publicar-hi notícies relacionades amb el nocturn i de plataforma reivindicativa.

Nocturn.cat, el grup a Facebook de "Salvem el nocturn" i altres iniciatives han de facilitar que la problemàtica del nocturn sigui accesible als mitjans. Fem de la nostra web nocturn.cat una referència.

Nocturn.cat és un domini que ha registrat l’IES Damià Campeny per tal de facilitar la gestió de la pàgina i donar suport al moviment; el hosting relacionat amb la pàgina l’ha facilitat el cap d’estudis de nocturn de l’IES Damià Campeny amb la mateixa idea d’agilitzar el màxim la creació i difusió de la pàgina. El més desitjable és que el mateix Departament d’Educació incorpori tots els continguts de la pàgina en una secció de la seva web institucional, moment en el qual s’haurà complert un dels objectius de Nocturn.cat: obtenir reconeixement i visualització dels estudis de nocturn a Catalunya.

Gestió de la pàgina

Els centres amb nocturn que demanin a l’adreça jrodon@xtec.cat un compte per administrar la pàgina rebran un missatge amb un nom d’usuari i contrasenya que els convertirà en editors de la pàgina. D’aquesta forma podran crear notícies, fer la pàgina del seu centre, editar les zones d’enllaços, etc. El funcionament del lloc és molt senzill; s’ha fet amb una eina de blogs que incorpora un taulell de control prou amigable, els usuaris no han de fer servir cap codi informàtic sinó que tot és absolutament visual. En qualsevol cas el coordinador tècnic donarà tot el suport que faci falta, sent possible enviar-li la informació que els centres volen que que quedi penjada de la web.

-

Per administrar la pàgina cal anar a

http://rodon.cat/volemnocturn/wp-login.php