L’objectiu d’aquest manifest és aconseguir que persones conegudes de Catalunya de sectors tan diversos com la cultura, universitat, etc. puguin donar suport al manifest que segueix.

 

SI VOL AFEGIR-SE AL MANIFIEST, ENVIÏ LES SEVES DADES (NOM I COGNOMS, DNI I PROFESSIÓ A lruiz12@xtec.net (correu Electrònic de LORENZO RUIZ SORIA, professor de l’IES Sant Josep de Calassanç, Barcelona). Farem un llistat únic amb les persones que ho hagin signat. Si vostè coneix alguna altra persona de notorietat que pugui signar aquest manifest li agrairíem li passés còpia d’aquest full. Moltes gràcies.

 

NOM I COGNOMS: ...................................................................................

DNI: .............................................

PROFESSIÓ: ..............................

 

 

MANIFEST

 

Volem expressar la nostra preocupació i el nostre rebuig per la decisió de la Conselleria d’Educació de Catalunya de reduir per al proper curs 2008-09 bona part de l’oferta pública del Batxillerat Nocturn que s’ofereix actualment de manera presencial en centres públics de Catalunya (IES). Molts centres deixaran d’impartir estudis de Batxillerat Nocturn a partir del curs 2010-2011.

Amb la supressió de grups de Batxillerat Nocturn resulten clarament perjudicades persones que volen treballar i estudiar de manera presencial en algun centre de la seva elecció. Algunes poblacions importants no podran oferir estudis presencials de Batxillerat Nocturn en centres públics.

Aquesta decisió no ha estat mai consultada ni negociada amb el professorat, ni amb les direccions dels centres ni amb tots els sindicats.

El Departament d’Educació pretén que l’alumnat que fins ara estudiava el Batxillerat Nocturn ho faci a l’IOC (batxillerat a distància). Pensem que, dins l’oferta pública, els estudis a distància han de ser compatibles amb els estudis presencials que es donen actualment a 46 IES de Catalunya i que han estat afectats per la supressió de grups de Batxillerat Nocturn.

Per tot això demanem que la Conselleria d’Educació:

  1. Es replantegi aquesta decisió i
  2. Es faci publicitat dels estudis de Batxillerat Nocturn