Sindicat AMES (Acció per a la Millora de l'Ensenyament Secundari) Apartat de Correus 20.091 08080 BARCELONA. E-mail: ames@telefonica.net T: 659002871 Traducción al castellano
FITXA D'AFILIACIÓ A AMES


NOTICIES ANYS 2009 I 2010

Carta oberta del Sindicat de Secundària AMES al professorat de l'associació de Catedràtics ACESC. En aquesta carta s'explica per què no ens sembla correcte la petició de vot a favor d'una determinada opció sindical que ha fet l'actual Junta Directiva d'ACESC. Et demanem que la pengis en el tauler d'anuncis de la Sala de Professors del teu centre i que la facis arribar als teus companys. Moltes gràcies. Accés a la carta d'AMES.

Problemes amb les Oposicions 2011 i amb el futur Accés a Càtedres. El Departament havia anunciat la convocatòria de 2200 places a Secundària. Aquest mes de desembre el Departament ha anunciat que tot queda pendent de la Llei de Pressupostos de l'Estat per a l'any 2011 que actualment està en el Senat. Cal doncs esperar. Respecte a l'accés a Càtedres el Departament considera que ja s'han realitzat les convocatòries acordades i que el nombre de places acordades era una simple previsió, per la qual cosa la convocatòria d'un nou accés dependrà dels recursos disponibles. En aquest tema considerem que hi ha perill que no es convoquin en l'any 2011.

Olimpíada de Biologia de Catalunya. Ja s'ha posat en marxa! Va dirigida als alumnes de 2n de Batxillerat. Cada centre podrà inscriure com a màxim 3 alumnes. El període d'inscripció serà del 15 de desembre al 21 de gener i la inscripció és farà únicament via web. El dia de la prova serà el 12 de febrer de 2011. La WEB de l'Olimpíada on ja es poden consultar les bases i on es podrà fer la inscripció a partir del 15 de desembre és: http://olimpiadadebiologia.cat/joomla/

Canvis en el sistema de classes passives introduïdes pel Decret de 3 de desembre del Govern de Rodríguez Zapatero. Accés a les conseqüencies del Decret.

Mesures urgents davant de la crisi que el Govern no vol aplicar. Accés a un correu electrònic anònim en el que s'indica als nostres responsables polítics, quines mesures haurien de prendre per recuperar la seva credibilitat.

PISA 2009. Espanya torna a suspendre en comprensió lectora, mates i ciències. Catalunya aprova en comprensió lectora i mates però no en ciències.

Concurs de trasllats a nivell estatal corresponent al curs 2010/2011. S'ha publicat en el DOGC del 22/11/2010 la convocatòria de trasllats. Accés a la Convocatòria per a Secundària /// Accés a la Convocatòria per a mestres i mestres de l'ESO /// Forma de fer la sol·licitud, professors que es poden presentar, calendari i procediment //// Accés al procedimiento que se seguirá. El termini previst per a presentar les sol·licituds serà del 25 de novembre al 14 de desembre de 2010.

Els sindicats d'educació tindran el doble de delegats i d'hores sindicals. Accés a la noticia en "El País" (9/11/2010). //// Comunicat del sindicat AMES en contra que els sindicats d'ensenyament passin a tenir el doble de delegats sindicals

El nou decret de direccions del Conseller Maragall deixa en la indefensió al professorat. El sindicat AMES considera que sense proves externes que permetin demostrar la qualitat docent, el nou decret de direccions deixa en la indefensió al professorat. Accés al comunicat d'AMES i al Decret de direccions /// Accés a la noticia en l'Economista.com i a un fòrum per deixar l'opinio /// Accés a la noticia en El blog Salmon

Concurs específic de mèrits per proveir llocs de treball en centres públics que tenen autoritzat un pla estratègic. El termini finalitza el 4 de novembre. Accés informació //// DOGC de 25/10/2010

CiU aposta per recuperar els exàmens de setembre i suprimir la setmana blanca a partir del curs vinent, que es canviarà per dies de lliure disposició. Accés a la noticia.

Una altra mesura que ha generat confusió ha estat introduir l’ordinador a l’aula de manera improvisada. Article publicat al Diari de Tarragona el 6/oct/2010.

El 31,5% dels joves catalans menors de 25 anys no tenen ni Batxillerat ni FP i l'atur juvenil és d'un 40%. Accés a la noticia

Resultats de l'accés a Càtedres de l'any 2010. Llista resultats provisionals del 30/09/2010

Fins el 7 d'octubre hi ha temps per a la presentació de reclamacions davant la Direcció General de Recursos del Sistema Educatiu. Aquestes reclamacions només es podran presentar de manera telemàtica, amb usuari i contrasenya XTEC, mitjançant el mateix procediment que permet fer la consulta de la llista. //// Accés als resultats individuals. //// Accés a tota la informació.

Sobre la vaga del 29 de setembre. El sindicat AMES considera que els sindicats convocants de la vaga del 29 de setembre són tant responsables com el govern de la desastrosa situació econòmica i educativa en la que ens trobem. Són necessaris un nou govern i una nova estructura sindical que prioritzin la millora de resultats, tant en economia com en educació, en lloc de continuar mantenint els models ideològic que ens ha portat a la situació actual. Accés al comunicat del Sindicat AMES sobre la vaga del 29 de setembre. //// BOE en què es concedeixen milions d'euros als sindicats convocants per cursos de formació

El Departament ha anunciat la convocatòria d'Oposicions en 2011 de professorat de Secundària (ESO-Batxillerat, FP, EOI i Arts plàstiques). Accés a la noticia (veure la pàgina 33). El nombre de places anunciades és:

Professors (ESO i Batxillerat) ...2800
Professors (FP) ... 250
Prof. Tècnics d’FP ... 220
Professors EOI ... 60
Prof. D’arts plàstiques i disseny 50

Discurs sobre la situació de l'ensenyament pronunciat pel catedràtic d'institut i ex-alt inspector ISIDRO CABELLO en l'acte d'homenatge per la seva jubilació. Accés al discurs

Tercer seminario sobre la enseñanza de la geografía en la educación secundaria. Actualización curricular y aplicación didáctica de las TIC. Actividad reconocida a efectos de formación permanente del profesorado. Se realizará en Madrid el fin de semana del 9, 10 y 11 de octubre de 2010. Introducción //// Cartel anunciador

El projecte 1x1 (un ordinador per alumne) s'ha posat en marxa sense un pla general per avaluar els seus resultats acadèmics. A més s'ha fet sense tenir en compte que no es fa en els altres països europeus, sense fer cas dels problemes detectats a Suècia quan ho van experimentar, sense cap seguretat què els ordinadors arribin abans del 7 de setembre, de manera molt imprudent a l'haver-se dit a les famílies que no compressin llibres en paper, i amb algunes sospites sobre la transparència econòmica d'algun concurs. Per què un canvi tan radical i costós i en temps de crisi (100.000 ordinadors i noves xarxes en centenars de centres) s'ha fet tant ràpidament? Què hi ha realment darrera? Des del Sindicat AMES demanem al Departament que els canvis a introduir en l'ensenyament sempre es facin de forma gradual i amb avaluacions anuals de resultats públiques i transparents.

El Departament ofereix 3.593.220,34 € (uns 600 milions de pessetes) per dissenyar i mantenir un portal de compra

Plana WEB oficial on està l'oferta

Empuries, otro despilfarro educatiu 2.0

Suecia renuncia a la escuela 2.0 (1) y Suecia renuncia a la escuela 2.0 (2)

Manifiesto negro de la escuela 2.0

Decret d'Autonomia de centres. Accés al DECRET 102/2010, de 3 d'agost, d'autonomia dels centres educatius.

Màster de formació del professorat d'educació secundària obligatòria i batxillerat, formació professional i ensenyaments d'idiomes. És imprescindible per accedir a la docència en Secundària. Accés al curs organitzat per les Universitats. Termini: 7, 8 i 9 de setembre de 2010

Sentencia sobre l'Estatut. Accés a la sentència publicada el 28 de juny de 2010 (els principals temes relacionats amb l'ensenyament estan a les pàgines 472, 483, 493, 494, 581, 582, 727, 728 i els dels vots particulars a les pàgines 765, 794, 836, 839, 858 i 865). //// Accés a un debat sobre les llengues a Catalunya on es pot intervenir.

Eleccions sindicals. Cens provisional. És obligatori que estigui exposat en tots els centres. En el cas que tu no constis o que hagi un error, has de presentar una reclamació davant de la Mesa Coordinadora de teu Servei Territorial abans del 2 de desembre.

Llista definitiva de l'accés a Càtedres de l'any 2010. Resolució del Departament d’Educació (de propera publicació al DOGC) que fa pública la llista de seleccionats del concurs de mèrits d’accés als cossos de catedràtics, així com també la consulta amb usuari i contrasenya de la llista d’aspirants seleccionats i no seleccionats.

El termini per a presentar un recurs contra aquesta resolució de la Direcció General de Recursos del Sistema Educatiu, és d'un mes a partir de l'endemà de la seva publicació en el DOGC.

Montilla promet crèdits-salari als joves que ni estudien ni treballen de 633 euros mensuals. El sindicat AMES ha demanat personalment al president Montilla que retiri aquesta proposta perquè dificulta l'educació dels joves en la cultura de l'esforç. Accés a la noticia.

OPOSICIONS 2011 a funcionaris docent d'ESO, Batxillerat, FP, EOI i Arts. Està previst convocar unes 3194 places. La convocatòria segurament es farà el mes de gener de 2011. Distribució de places per especialitat.

Cursos organitzats pel Sindicat AMES en el primer trimestre de l'any 2010/2011. S'ha demanat reconeixement de 30h de formació. Interessats envieu un e-mail indicant nom, especialitat, lloc de treball i mòbil a: ames@ames-fps.com

 1. Curs de programació de matèries de FP segons la LOE".
  Telemàtic del 19 d'octubre a l'11 de gener, amb dues sessions presencials inicials que es faran els dimarts 19 i 26 d'octubre de 18 a 20h a Barcelona.
  Inscripció prorrogada fins el 15 d'octubre. Més informació
 2. Curs de programació de matèries de Secundària segons les competències bàsiques.
  Telemàtic d'1 de desembre a 1 de març, amb una reunió presencial voluntària el dimarts 8 de febrer de 2011 de 18 a 20h.
  Inscripcions fins el 15 de novembre. Més informació //// Cartell
 3. Curs manteniment corporal amb suport musical per a adults
  Presencial des del 27 de setembre fins al 13 de juny a Olot.
  Inscripcions fins el 27 de setembre

Borsa de treball del Departament d'Educació. A partir del 8 de setembre del 2010, els nomenaments telemàtics es faran els dilluns, dimecres i divendres de manera habitual durant la franja horària de connexió que indiqui cada servei territorial a la seva pàgina web. Accés a serveis territorials del Departament d'Educació i a Consorci d'Educació de Barcelona. //// Vídeo sobre el funcionament de l'apartat Accés al resultat individual de l'adjudicació de l'aplicació.//// Normativa oficial sobre la borsa de treball. RESOLUCIÓ EDU/1345/2010, DOGC núm. 5619 - 30/04/2010

"Inversiones perdidas". Carta del professor Isidro Cabello a "La Vanguardia" comentant la decisió del nostre govern de financiar la col·laboració d'Álvaro Marchesi, com solució per a millorar (???) el sistema educatiu argentí . Accés a la carta. Es poden deixar opinions personals en l'apartat de comentaris.

"Exàmens de setembre". Carta del president del Sindicat AMES a favor dels exàmens de setembre. Accés a la carta i al fòrum obert a La Vanguardia (30/08/2010). Es poden deixar comentaris //// Accés a la carta i al fòrum obert en El Punt (05/09/2010). Es poden deixar comentaris.

Calendari del curs 2010-2011 en un sol full i en format PDF en color. Està fet de forma que es poden afegir anotacions personals. Cal afegir els dos dies de festes locals i els 3 dies de lliure disposició. Accés per imprimir-ho./// Format clàssic amb l'horari

Protocol a seguir en el cas que la temperatura de les aules sigui o pugui ser superior a 27ºc (situació molt problable a partir del 7 de setembre). Accés a la normativa, el recull de la legislació vigent i el protocol a realitzar el mes de setembre si la temperatura és superior a 27ºC.

Proposta de donar-se de baixa de la revista "Funció Pública" que envia l'Administració per estalviar diners i paper en moments de crisi. Accés.

Esborrany del Decret de Direcció. Accés a l'esborrany. //// El Consell Escolar valida els dictàmens del decret de direcció i d'avaluació, dos dels principals aspectes de la LEC

La Evaluación General de Diagnóstico de 4º de Primaria. Accés a la WEB del MEC amb els resultats de totes les CCAA. //// "Catalunya apenas alcanza la media en la comparación entre autonomías del rendimiento escolar a los 10 años". A. RODRÍGUEZ I M. GUTIÉRREZ. La Vanguardia 16 de juny de 2010.

Avaluació de l'Educació Primària. Presentació de la prova per part del Conseller i els exàmens realitzats pels alumnes de sisè de Primària //// "Un tercio de los alumnos pasa a la ESO sin el nivel de inglés mínimo". MAITE GUTIÉRREZ. La Vanguardia, 13 de juny de 2010.

Retribucions mensuals a partir de juny de 2010. Accés //// Decret llei 3/2010, de 29 de maig, de mesures urgents de contenció de la despesa i en matèria iscal per a la reducció del dèicit públic. (DOGC 5639 – 31.5.2010).

Accés Cossos Catedràtics. L'últim tribunal va lliurar els últims resultats abans del 19 de juliol, cal valorar les reclamacions que no depenen dels tribunals i es preveu que la llista provisional de seleccionats i no seleccionats estigui per a primers de setembre.

Enquesta "L'opinió dels estudiants de Secundària sobre el sistema educatiu". L'objectiu d'aquesta enquesta és fer arribar als nostres responsables polítics i a la societat el que pensen els alumnes sobre el nostre sistema educatiu. Us demanem que animeu als vostres alumnes de 4t d'ESO i de 1r de Batxillerat o de FP a contestar-la abans del 30 de juny. Moltes gràcies. Enquesta en internet. /// Enquesta en format PDF per a imprimir

El Departament d'Educació ha decidit suprimir la reducció voluntària de 2h setmanals per tenir més de 55 anys i ha reduït el nombre d'hores destinades a coordinació. Els majors de 55 anys només podran demanar 2h de reducció d'hores complementàries. La reducció d'hores per a coordinació serà de 9h en els centres amb més de 22 grups i de 6h en els centres amb entre 10 i 21 grups. També s'ha acordat que només es cobrirà el 50% de les jubilacions que es produeixin, és a dir, de cada dos funcionaris docents que es jubilin només se'n substituirà un.

Accés Cossos Catedràtics. Dijous 10 de juny últim dia per acceptar o rebutjar la puntuació automàtica donada pel Departament.

Fons d'acció social del professorat. Consulta dels resultats provisionals. Termini de presentació de reclamacions: del 8 al 25 de juny del 2010

Reducció de dues hores lectives setmanals per a docents que tinguin entre 55 i 64 anys. Resolució del 14 de juny que modifica la resolució anterior de 7 de gener. Ara és tindrà dret a dues hores menys però de les no lectives, és a dir l'horari passa de 24h setmanals en el centre a 22h setmanals. Els que ja ho tenien concedit no cal que ho tornin a demanar. La resta ho pot demanar fins el 30 de juny. RESOLUCIÓ EDU/1943/2010, de 14 de juny.

La retallada econòmica pot afectar a la quantia de la jubilació voluntària anticipada LOE de l'any 2011. El DECRET LLEI 3/2010, de 29 de maig, de mesures urgents de contenció de la despesa de la Generalitat que, en la seva disposició addicional 5a, deixa en suspensió alguns acords per a la reducció del dèficit públic no modifica el dret a la jubilació LOE perquè això depèn de l'Estat i té caràcter de Llei. Per a poder demanar el complement econòmic establert cal haver complert els 60 anys abans de l'1 de setembre de 2011. En canvi, l'any 2011 si pot variar la seva quantia ja que aquesta dependrà dels Pressupostos Generals de l'any 2011. Cal esperar.

Un gran nombre de participants en les manifestacions de funcionaris del 8 de juny

En el sindicat AMES considerem que és inacceptable que el senyor Zapatero no vulgui reduir el nombre de ministeris, alguns completament estèrils i altres simplement dedicats a imposar ideologies en lloc de dedicar-se a solucionar problemes, ni vulgui deixar de ser l'amfitrió de conferències internacionals inútils en les que convida a tothom a tot (pagant nosaltres), ni vulgui demanar-nos disculpes per haver gastat en dos anys 13000 milions d'euros en renovar innecessàriament les voreres dels carrers (plans E de 2009 i 2010), ni hagi permès que el ministre Gabilondo fes la reforma educativa imprescindible, que al principi volia fer i amb la que estaven d'acord la majoria dels altres partits polítics. El senyor Zapatero és el responsable que el nostre país tingui el doble d'aturats que els altres països europeus, el doble de persones que abandonen els estudis després de l'ensenyament obligatori, que és la lògica conseqüència d'un dels pitjors sistemes educatius europeus (veure PISA) i d'haver aniquilat, en quant va arribar al poder, la petita millora que suposava la LOCE. En conclusió, el senyor Zapatero és un dels principals responsables de la crítica situació econòmica i educativa que tenim. Considerem imprescindible un canvi de rumb en política laboral i educativa, que aporti solucions reals i que sigui liderat per les persones que realment confien en elles.

Accés al comunicat del Sindicat AMES sobre aquesta vaga: "Tres consideracions sobre la vaga del 8 de juny"

La retallada de sou als funcionaris. La retallada és d'un 5% a partir de l'1 de juny i fins el 31 de desembre. La paga extra de juny quedarà fora d'aquesta retallada però la de desembre quedarà afectada. La retallada anual de sou a l'any 2010 és d'uns 1400 euros per als Catedràtics i Professors d'Ensenyament Secundari, d'uns 1000 euros per als PTFP i Mestres de l'ESO i de 950 euros per als Mestres. A això s'ha de sumar la pèrdua per trienni cada mes, que és de 14 euros per als Catedràtics i PES i de 6,7 euros per als PTFP i Mestres. Això dóna una pèrdua d'entre 950 i 1800 euros a l'any 2010.

1.) DECRET LLEI 3/2010, de 29 de maig, de mesures urgents de contenció de la despesa i en matèria fiscal per a la reducció del dèficit públic.

2.) Comunicat del sindicat AMES sobre la retallada de sou als funcionaris i la conveniència de participar en la vaga del dimarts 8 de juny contra un govern que ens ha amagat la gravetat de la crisi i que ara ens obliga a acceptar sacrificis, mentre continua afavorint als seus.

3.) La selectividad se retrasará un día por la huelga de funcionarios del 8-J (La Vanguardia)

La quota sindical desgrava en la declaració d'Hisenda. S'ha de posar en la casella 011 "Quotes satisfetes a sindicats".

Cataluña y País Vasco, en los puestos 12 y 14 de la Evaluación de Diagnóstico; Asturias, segunda. (Accés a la noticia. Magisnet)

España, a 20 puntos de cumplir su objetivo de abandono temprano. (Accés a la noticia. Magisnet

Fracassa el Pacte que pretenia impedir els canvis imprescindibles per a millorar el nostre sistema educatiu.

//// Accés al fòrum de "La Vanguardia" sobre "Diners a canvi de Pacte" on es pot deixar un comentari //// Accés al fòrum de "El Punt" sobre "Diners a canvi de Pacte on es pot deixar un comentari //// Les propostes que AMES-FPS va presentar al Ministeri //// Articles de premsa 7/05/2010: La Vanguardia /// El Periódico //// La Razón //// ABC //// El País //// Magisnet

En defensa del llibre de text a 1r i 2n d'ESO. Si el proper curs les classes de 1r i 2n d'ESO, amb 30 ordinadors i 30 connexions a internet per aula, no funcionen bé, els alumnes no han adquirit llibres de text i tothom comença a fer apunts i fotocòpies, l'estrès del professorat està assegurat. Et demanem que defensis en el teu centre que els alumnes segueixin adquirint llibres de text i que els ordinadors personals només s'utilitzin com material complementari quan tu vulguis. Com moltes editorials pensen regalar la llicència d'accés als seus materials digitals a tots els que adquireixin els seus llibres, es podrà demanar que descomptin els 30 euros que pensa abonar el Departament per llicència. Et demanem que facis arribar als teus companys aquesta proposta i el següent Document en defensa de la llibertat del professorat per a utilitzar llibres de text. La LEC, en el seu article 52, reconeix que el professorat és qui té la responsabilitat última sobre com concretar-ne l'aplicació del currículum. Vídeo sobre "Book", una "nova" eine d'aprenentatge de gran futur.

Destinacions provisionals, comissions de serveis i desplaçaments forçosos per modificació de les plantilles a partir d'1 de setembre de 2010.

Qui no ens va dir la veritat en el debat econòmic Solbes-Pizarro abans de les eleccions del 2008? Accés a una comparació.

La vaga a l'ensenyament prevista pel 18 de maig s'ajunta amb la vaga contra la retallada de sous als funcionaris del 8 DE JUNY. Encara que no estem d'acord amb que els motius exposats pels convocants siguin els més importants a l'ensenyament, donats les arbitrarietats que es poden derivar del futur "Decret d'Autonomia de Centre" et demanem la teva participació en aquesta vaga.

Manifest: "Per un retorn al sentit comú a l'Ensenyament".

L'autor és el nostre company de professió Ricardo Moreno Castillo. Accés a una entrevista, al seu llibre "Panfleto antopedagógico" y a una entrevista en TV· ///// Estem fent una campanya de recollida de signatures i et demanem la teva col·laboració per arribar a les 5.000 signatures.

Antonio Jimeno i Luis Ugedo. Editorial Grup Promotor - Santillana. 2008 Índex de continguts i unitat de mostra.

     

Ramon Salvadó. 2003. Un clam de llibertat. Vivències de Josep Simon i Mill, exdeportat de Mauthausen. Abadia Editors.

Índex de continguts
////
Unitat de mostre sobre l'evolució.

Àngels Calderó i Jordi Barris. Il·lus-tracions de J. Barris. Ed. CdA Empúries. L'Escala. Dossier de treball i aprenen-tatge

Antonio Jimeno, Antonio Rodriguez i altres autors. Editorial Casals. 2008 Continguts i principals caracterítiques del llibre.

Accés als Cossos de Catedràtics 2010.

 

Destinacions curs 2010-2011 (publicades 30-juny-2010). Accés a les destinacions (Cap posar el nom del correu XTEC i la contrasenya del professor. Per saber les dades de cada centre cal posar el codi i la contrasenya del centre del correu XTEC). Accés als cessaments. //// WEB del Departament sobre les adjudicacions de destinació.

En clau d'humor "Per què s'ha baixat el sou als funcionaris?"

La retallada de sou als funcionaris.

Segons ha publicat la premsa (El Mundo, 21/05/2010) "haurà cinc trams -0,56% (grup I), 2,75% (grup C2), 4,5% (C1), 5,75% (A2) i 7% (A1)-. La paga extra de juny quedarà fora d'aquesta retallada. ....... els complements específics com el de destinació es reduiran en un 5%, menys en el cas del grup I, per al qual baixarà només el 1%". La reducció del 7% serà progressiva mentre que la del 5% serà linial. Això significa una reducció d'uns 130 euros per al professorat de Secundària. Accés a l'article i a més informació.

Comunicat del sindicat AMES sobre la retallada de sou als funcionaris i la conveniència de participar en la vaga del dimarts 8 de juny contra un govern que ens ha amagat la gravetat de la crisi i que ara ens obliga a acceptar sacrificis, mentre continua afavorint als seus.

La selectividad se retrasará un día por la huelga de funcionarios del 8-J (La Vanguardia)

Destinacions provisionals, comissions de serveis i desplaçaments forçosos per modificació de les plantilles a partir d'1 de setembre de 2010. Accés a la RESOLUCIÓ EDU/1080/2010, de 6 d'abril (DOGC 15/04/2010) La a sol·licitud ha de ser telemàtica i s'ha de formalitzar i gravar a: sol·licitud. Terminis:

 • Perquè el personal interí i substitut que no té adjudicació a un lloc de treball a dedicació completa demani destinacions per al curs 2010-2011, el termini és del 6 al 18 de maig.
 • Perquè els funcionaris, funcionaris en pràctiques, els opositors que superin el procés selectiu d'enguany, el personal interí afectat per cessament o renúncia i propostes de les direccions dels centres demanin destinació el termini és del 25 de maig al 8 de juny.
 • Propostes de les direccions dels centres: el termini és del 25 de maig al 8 de juny de 2010.
 • Consulta de les característiques de tots els centres.
 • WEB del Departament per sol·licitar la destinació. Quan encara no s'ha treballat mai s'ha de senyalar la casella "disponibilitat pel proper curs" qer indicar que es vol continuar en la borsa de treball.

Accés als Cossos de Catedràtics 2010.

El nombre de places per ocupar és de 1035 (1000 'ensenyament secundari, 22 d'escoles oficials d'idiomes i 13 d'arts plàstiques i disseny)

En el sindicat AMES hem tornat a organitzar un curs telemàtic d'orientació i ajuda per a preparar aquest accés. Els interessats en apuntar-se cal que enviïn un e-mail indicant el seu nom i l'especialitat a: ames@ames-fps.com.

AMES proposa fer una tancada en els Instituts ies afectats per la supressió del Batxillerat el proper. dijous 6 de maig a les 19h.

a) L'objectiu és demanar l'endarreriment d'aquesta decisió perquè la situació actual de tenir pocs alumnes pot ser transitòria i perquè bastants dels alumnes d'aquests centres, en lloc d'anar a estudiar Batxillerat a altres centres acabaran deixant els estudis. Els Instituts afectats són: Institut Collserola, Institut Flos i Calcat, Institut Fòrum 2004, Institut Gal.la Placídia, Institut Miquel Tarradell, Institut Montjuïc, Institut Rambla Prim, Institut Roger de Flor i Institut Sant Martí de Provençals.

Proposem als Consells Escolars d'aquests centres fer una tancada de professors, alumnes, pares i de representants de les associacions del barri el proper dijous 6 de maig a les 19h. Cal que cada Institut avisi als mitjans de comunicació. Igualment demanem la presència solidaria dels professors, pares i alumnes dels altres centres educatius.

b) Recollida de signatures per part de l'IES Miquel Tarradell del Raval de Barcelona per enviar-les al Síndic de Greuges i al Departament d'Ensenyament. Han d'estar enviades abans del 21 d'Abril. Aquest és el blog de l'IES Miquel Tarradell per si algú s'hi vol posar en contacte: http://iestarradell.blogspot.com/

CiU denuncia que Educació ha de tancar grups de batxillerat per la seva mala planificació dels recursos humans i pel deficient model de finançament.

Nomenaments telemàtics de docents. Accés a tots els nomenaments //// Consulta amb DNI

Centres educatius formadors d'estudiants en pràctiques dels graus de mestre i del màster de professorat. Accés a l'ORDRE EDU/231/2010 de 7 d'abril de modificació de l'Ordre EDU/122/2009 per la qual s'aproven les bases per a la selecció d'aquests centres

Es pot demanar la reducció de 2h per major de 55 anys i continuar sent Cap de Departament o un altre càrrec. El que no es pot fer és afegir les hores de descompte corresponents al càrrec. Si ho demanen 7 persones donen mig professor més i si ho demanen 11 persones donen 1 professor més.

 

Valoració de la Taula rodona i la Concentració en defensa de la Filosofia a l'ensenyament secundari celebrada a Igualada el passat dissabte 10 d'abril. Ha estat un èxit. Accés a tota la informació //// Article publicat en EL PUNT el passat dimarts 13 d'abril sobre el contingut del Manifest d'Igualada en defensa de la Filosofia

Ajudes econòmiques per adquisició d'habitatge per als mutualistes de MUFACE. Termini: fins el 31 de gener de 2011. Accés a tota la informació.

Concentració el dia 10 d'abril, dissabte en defensa de la Filosofia. Carta explicant el que passa amb la filosofia a Secundària (X. Serra. El Punt 03-04-2010). Responsable de l'organització Xavier Serra (jordi@xtec.cat). La Concentració serà a les 10h del matí a la Biblioteca Central de Igualada, que està a la Pl. de Cal Font ///// Organitzat per la Plataforma de la Catalunya central, seguint l’acció del Pont de Pedra, de Girona, de l’abril 2009 i altres esforços previs. Accés a tota la informació //// Accés a un grup en Facebook:

Comunicat de premsa del Sindicat AMES sobre els futurs Decrets d'Autonomia de Centre i de Direcció. Ha estat publicat a La Vanguardia del 22/03/10 (es pot deixar un comentari), a El Punt del 23/03/10 (es pot deixar un comentari), a Público de 23/03/10 i a Llibertat Digital el 23/03/10

Llicències d'estudis retribuïdes, per dur a terme treballs de recerca educativa i elaboració de materials curriculars relacionats amb els llocs de treball per al curs 2010/2011. RESOLUCIÓ EDU/945/2010, de 25 de març,

Llicències retribuïdes de la modalitat D per realitzar activitats de formació i elaborar materials basats en metodologia AICLE a Gran Bretanya durant el curs 2010-2011 RESOLUCIÓ EDU/944/2010, de 25 de març,

Se convocan plazas, destinadas a funcionarios docentes, para la realización de los cursos Aulas Europeas de inmersión lingüística y cultural con Francia y con el Reino Unido, en el año 2010. ME. Resolución de 18 de marzo de 2010

FAS. Fons d'Acció Social per al personal funcionari docent no universitari.

La Coordinadora de les PAU de Biologia ha anunciat que els temes de genètica molecular continguts en 1r de Batxillerat no seran objecte directe de preguntes a les PAU. Accés al comunicat d'AMES en què es comenta la solució del problema //// Accés als Decrets i a l'escrit d'AMES en què s'explicava el problema

Convocatòria de concurs públic per formar part de la borsa de treball per prestar serveis amb caràcter temporal com a personal interí docent en centres públics d'ensenyaments no universitaris Termini 18 març 2010. Accés

Diners a canvi de Pacte. //// Accés al fòrum de "La Vanguardia" sobre aquesta carta on es pot deixar un comentari //// Accés al fòrum de "El Punt" sobre aquesta carta on es pot deixar un comentari //// Les propostes que AMES-FPS va presentar al Ministeri //// Articles de premsa 23/04/2010: La Vanguardia /// El Periódico //// La Razón //// ABC //// El País //// La Gaceta.

Condemnen a una dona a dos anys de presó per agredir a la professora de la seva filla en un centre de Secundària. /// (ABC 7/04/2010) ////(El Mundo 7/04/10) ///

El Sindicat AMES agreix al jutge de la Sala 23 aquesta sentència, que tant estimula al professorat a seguir intentant educar als alumnes. En canvi lamentem que a la LEC:

1.) Només es reconegui la condició d'autoritat pública al director, mentre que el professorat no té dret ni a fer fora de classe a un alumne.

2.) Que sense establir cap prova externa per validar si les qualificacions donades pels centres són correctes o no, dóna a les direccions la competència de sancionar al professorat (veure els futurs Decrets d'Autonomia de Centre i de Direcció). Això pot provocar que els professors més implicats en fer treballar als alumnes i exigir un bon comportament, siguin els que més problemes laborals tinguin.

Proves específiques d'accés als ensenyaments artístics superiors adaptats a l'Espai Europeu

Catàleg de qualificacions professionals de Catalunya i del Catàleg modular integrat de formació professional

Proves d'accés als cicles formatius de grau mitjà i de grau superior de formació professional específica, les proves de caràcter general dels ensenyaments esportius

Proves d'accés als cicles de formació específica de grau mitjà i de grau superior d'arts plàstiques i disseny

En defensa del manteniment del Batxillerat en el centres d'una sola línia.

a) 28 d'abril. "MARXA PER A L'ENSENYAMENT". Més informació a: marxaperlensenyament

 • A Santa Coloma de Gramanet serà a la Plaça de la Vila (Metro L1 parada "Santa Coloma") a les 11,30h
 • A Barcelona serà a la Plaça Universitat a les 11.30h (Amb dinar i acte polític)

b) Recollida de signatures per part de l'IES Miquel Tarradell del Raval de Barcelona per enviar-les al Síndic de Greuges i al Departament d'Ensenyament. Han d'estar enviades abans del 21 d'Abril. Aquest és el blog de l'IES Miquel Tarradell per si algú s'hi vol posar en contacte: http://iestarradell.blogspot.com/

CiU demana que es congeli el sistema de repartiment de places universitàries

Irene Rigau ha demanat que es mantingui el sistema actual de preinscripció universitària fins el 2012.

etició jubilació LOE al Ministeri. Escrit presentat per la federació sindical FPS (sindicat AMES de Catalunya i sindicat USPL de Canàries) al Ministeri demanant la continuïtat indefinida de la jubilació LOE. Accés a la petició

Actualització de les dades que consten en la borsa del personal interí/substitut docent. DOGC 19/02/10. Fins 1 de març. Accés

Batxillerat nocturn. A l'assemblea del nocturn que es va fer el passat dimecres 24 de febrer de 2010 es va acordar que els partits demanin els resultats dels alumnes de Batxillerat a l'IOC i als Instituts per a poder fer comparacions, demanar que els partits especifiquin en els seus programes electorals el que pensen fer respecte al nocturn i tirar endavant el contenciós administratiu. Es va considerar molt positiva la posició de CiU en contra de la supressió del nocturn en els instituts comarcals. //// La parlamentària Meritxell Ruiz ( CiU) lamenta la negativa del Tripartit a reconsiderar la decisió de suprimir el batxillerat nocturn en els centres comarcals. Accés

Se convocan plazas para auxiliares de conversación de lengua española en centros docentes extranjeros para el curso académico 2010-2011. (Fins el 7 de març). Accés

El Departament va publicar el dilluns 8 de febrer el nou calendari escolar dels cursos 2010/11 i 2011/12 sense fer cas de les nostres propostes ni de les dels altres sindicats. ORDRE EDU/44/2010 per la qual s'estableix el calendari escolar dels cursos 2010-2011 i 2011-2012 //// En el sindicat AMES estem molt en contra d'aquest canvis (( Accés a la nostra posició i a la nostra proposta d'actuació )) //// Article d'una companya

CiU avisa al Tripartit que no assumirà el calendari escolar aprovat pel departament d’Educació. Irene Rigau afirma que no té lògica que un nen de 3 anys, un de 12 i un de 18 tinguin les mateixes vacances i avança que CiU concretarà una proposta de períodes lectius equilibrada

"Un poco de gramática bien explicada". Carta de una persona indignada con la tontuna de algunos personajillos que no saben ni hablar ni escribir.

Acord imminent sobre la nova prova de selectivitat. Accés a la noticia (Avui

Pacte Social i Polític per l'Educació proposat pel ministre Ángel Gabilondo.

El Ministeri reconeix els principals errors de la LOGSE/LOE i proposa establir tres vies a partir del 3r d'ESO (o dels 15 anys), que són: un 4t d'ESO dirigit al Batxillerat, un 4t d'ESO dirigit a la FP i un curs de PQPI dirigit a l'accés al món laboral. També proposa fer una prova externa a tots els alumnes al final de la Primària i al final de l'ESO. Lamentablement aquesta prova final només tindria com objectiu ajudar als centres a millorar la incorporació dels alumnes a l'etapa següent. Considerem que això és un error, ja que una prova així no estimula a l'alumnat a l'esforç, que és l'única cosa important a aconseguir. A més, tampoc serveix perquè les famílies coneguin quins són el centres que ho fan millor. Els representants de la FPS (els sindicats USPL i AMES) hem demanat una entrevista amb el ministre Gabilondo. /// Propostes de la FPS presentades al Ministeri //// Les propostes que el Ministeri va presentar el 25 de febrer /// Menos asignatures en los primeros cursos de la ESO (El País, 26/02/10).

Concurso público para la provisión de puestos de personal docente interino en los centros docentes españoles en Marrruecos. curso 2010/2011 (Fins el 5 de març). Accés

"Pacte d'Estat per l'Educació" Carta al Director del president del sindicat AMES publicada a diferents diaris: //// El Punt 5 febrer //// El Mundo 2 febrero //// Público 5 febrero,

Campanya de recollida de signatures per a demanar que el dret a la Gratificació no finalitzi l'any 2011 sinó que sigui indefinit. Envia'ns un e-mail indicant el teu nom, DNI i centre a: ames@ames-fps.com

Gratificacions extraordinàries per jubilació voluntària anticipada dels funcionaris docents per a l'any 2010. Resolució EDU/275/2010, d'1 de febrer, per la qual es dóna publicitat

Ordenadores en las aulas sin ningún objetivo de controlar su utilidad, sólo para que los políticos puedan presumir de lo mucho que les interesa la educación. Divertida carta imaginaria de una alumna de Primaria a la socieda

Curs d'orientació i ajuda sobre com fer una Programació Didàctica de Secundària (ESO i Batxillerat) segon les Competències Bàsiques. Accés a continguts i inscripció (fins el 26 de febrer de 2010)

Propuestas del PP para un Pacto por la Educación

1.) Valoració del Sindicat AMES. Català //// Castellano

12.) Resum de les propostes realitzat pel Sindicat AMES

3.) Text del Document del PP

Zapatero vol passar l'edat de jubilació dels 65 als 67 anys. Els nascuts el 1948 treballarien dos mesos més, els nascuts el 1949 quatre mesos més, i així fins arribar als dos anys més.

El sindicat AMES s'oposa a aquesta mesura perquè considerem que abans s'han d'aplicar unes altres. La primera és facilitar l'accés al mon laboral, com a aprenents, dels joves que no volen estudiar sinó treballar. Això permetria mantenir l'edat de jubilació actual del professorat. Ens oposem a la proposta del govern d'allargar l'ensenyament obligatori fins els 18 anys (20 en el cas dels repetidors) i sense cap control extern d'aprofitament acadèmic. Això implicaria contractar més professorat i obligar al professorat a treballar fins els 67 anys. Amb un ensenyament convertit en una guarderia, ni es pot educar ni es pot sortir del pou en què ha caigut l'ensenyament.

JUBILACIÓ VOLUNTÀRIA ANTICIPADA I GRATIFICACIÓ

CASER, MAPFRE I "Nueva Equitativa, Compañía de Seguros, Sociedad Anónima" no han signat l'acord amb MUFACE per a prestar els serveis mèdics l'any 2010. Els funcionaris afectat tenen fins el 31 de gener per triar una altre entitat. ADESLAS, ASISA, DKW i Igualatorio Médico si ho han fet. Accés a la Disposició 21108 de 15 de desembre de 2009 (BOE del 29/12/2009)

Cal un acord a nivell d'Estat que recuperi la cultura de l'esforç a l'ensenyament. Aquesta és la noticía que ens agradaria sentir: "El PSOE y el PP acuerdan un gran pacto de Estado por la Educación. Los partidos nacionalistas e IU también se suman al acuerdo." ///// Accés a la desitjada i imaginària noticia

FAS. Fons d'Acció Social per al personal funcionari docent no universitari. Resultat de les concessions corresponents a l'any 2008. Accés a l'aplicacio del Departament (Cal posar en Usuari el NIF i en Contrasenya la contrasenya d'accés a EPOCA).

Borsa de treball de professorat especialista. Accés a les llistes d'admesos i exclosos. Termini per a presentar reclamacions: 30 de desembre de 2009.

Ajuts al professorat i al personal laboral per a activitats educatives fora dels centres. Resultat de la convocatòria de l'any 2009. Reclamacions en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la publicació al DOGC (del 17 de desembre del 2009 al 16 de gener del 2010, ambdós inclosos).

Propuestas del Ministro Á. Gabilondo para un Pacto por la Educación

1.) Valoració del Sindicat AMES. Català //// Castellano

12.) Comparació entre les propostes del PP i del Ministre

3.) Text del Document del MEC

La Dra. Inger Enkvist ens explica quins són els responsables de la crisi que avui pateix l'educació

Accés a l'entrevista en PDF realitzada pels nostres companys Joaquim Griell i Antonio Jimeno (Magisterio 2/12/09) //// Accés a l'entrevista en format HTM

Reducció de jornada i de disminució de dues hores lectives setmanals pels docents que tinguin entre 55 i 64 anys. Els interessats han de presentar una sol·licitud al director/a dels seus serveis territorials abans del 31 de març de 2010. Accés a la normativa (DOGC 22/01/2010).

CURS SOBRE COM FER UNA PROGRAMACIÓ DIDÀCTICA DE SECUNDÀRIA SEGONS LES COMPETÈNCIES BÀSIQUES. Curs telemàtic dirigit a tot el professorat. Sha demanat al Departament el reconeixement de 30 hores de formació com a mèrit professional. Termini per a apuntar-se: fins el 26 de febrer. Accés a: Característiques del Curs,

Concurs de mèrits per seleccionar el director o la directora de diversos centres docents públics. Termini de presentació de sol·licituds: del 19 de gener a l'1 de febrer de 2010, ambdós inclosos. Accés

OPOSICIONS DE 2011. Curs del Sindicat AMES d'ajuda i orientació sobre com fer una Programació de Secundària (ESO i Batxillerat). Curs telemàtic dirigit a tot el professorat i als futurs opositors de l'any 2011. Es demanarà al Departament el reconeixement de 30 hores de formació com a mèrit professional. Termini per a apuntar-se: fins el 26 de febrer. Accés a: Característiques del Curs, preu del Curs, forma d'apuntar-se i Contingut del curs.

El Departament d'Educació permetrà fer jornada intensiu el mes de juny a Primària i no haver d'estar en el centre fins el 7 de juliol. Accés a la noticia

Com estalviar al trucar als números 11888, 901 i 902. Accés

Decret d’autonomia dels centres educatius. Accés a l'esborrany de gener de 2010

Resultats dels nostres alumnes en les proves internacionals. Ponència d'Antonio Jimeno (AMES) a la "XXIV Setmana Monogràfica de l'Educació" de la Fundació Santillana a Madrid. Com exemple es van triar els resultats en Biologia i en Ciències en general. Accés a la conferència del Ministre Angel Gabilondo i a les les ponències de Andreas Schleicher (OCDE), Joan Estruch, Cesar Coll, Xavier Onrubia, Francisco López, Juan Carlos Rodriguez, Antonio Brandi, Mariano Fernandez Enguita, Enrique Moreno i Carlos Marcelo

 

ENTREVISTA A ANTONIO JIMENO, PRESIDENT DEL SINDICAT AMES, SOBRE ELS MATERIALS DIGITALS. “És fonamental que es facin estudis comparatius dels resultats dels alumnes que han utilitzat l’ordinador amb els que han estudiat com sempre. Crec que una reflexió val més que 1000 imatges.". (Magisterio.cat 15/12/2009). ES POT VOTAR SI SEMBLA INTERESSANT O NO AQUESTA ENTREVISTA. Accés a l’entrevista a: Magisnet 12/2009

“PACTE O ESTRATÈGIA”. Article de Xavier Gisbert. Director General de Educació de la Comunitat de Madrid. "Si el Gobierno quiere un pacto en educación debe primero reconocer el fracaso de su política educativa, explicar porqué ahora quiere un pacto, y hacer una propuesta concreta.”. Accés a l’article a: " Magisnet 16/12/2009

El Departament d’Educació i el Ministeri d’Educació signen el conveni Escola 2.0. A partir de desembre de 2009, el Departament d’Educació té la voluntat d’estendre progressivament la modalitat 1x1 a tots els centres actualment en coexistència del llibre de text i llibre digital.

Borsa de treball de personal docent. Admissió a la borsa de treball de personal docent i nomenaments telemàtics de docents. Accés

Anteproyecto de "Ley de autoridad del profesor" de la Comunidad de Madrid. Mentre aquí la LEC només reconeix als Directors com Autoritat pública. Accés a l'avantprojecte.

Inconvenients educatius de la 'setmana blanca'. Escrit del sindicat AMES publicat en "El Periódico (21/12/2009)" i en "El Punt (15/12/2009)".

El Departament té previst establir que el proper curs tots els alumnes de 1r i 2n d’ESO utilitzin un ordinador personal i materials digitals. Els professors ja no podrem demanar als nostres alumnes que utilitzin llibres de text en paper.//// Manifest en defensa de la llibertat del professorat per a utilitzar llibres de text (Per penjar a la Sala de Professors). //// Article "Digitalització Educativa"

El Departament ha anunciat que no pensa retribuir el professorat que tutoritzi les pràctiques dels alumnes del futur "Màster de professorat" que substituirà el CAP el curs vinent. Tampoc pensa compensar aquesta tasca amb reducció d'hores de classe. Des del sindicat AMES demanem que cap professor accepti ser tutor de pràctiques, a no ser que es rectifiqui aquesta decisió, i que es faci arribar aquesta proposta a tots els companys (Informació a penjar a la Sala del professorat).

No es verdad que no sea verdad. Interessant article sobre els errors del nostre sistema educatiu de Ricardo Moreno. Professor d' Institut. Article.

Proves externes al final de l'ESO a Catalunya. Escrit del president del sindicat AMES a favor d'aquestes proves publicat a "El Punt (03/11/09)". En el sindicat AMES lamentem que altres sindicats es continuïn oposant a qualsevol mesura encaminada a restablir la cultura de l'esforç. Considerem que aquests sindicats són corresponsables de la lamentable situació en què avui es troba el nostre sistema educatiu. Els animem a canviar ja aquesta posició.

Proves de diagnòstic a Primària i a l'ESO. Les han fet 138.512 alumnes a cinquè d’Educació Primària i tercer d’ESO entre els dies 2 i 13 de novembre. Accés a la informació en el Diari de Girona. /// Estructura i realització de les proves (Departament)

El Congrés rebutja considerar autoritat pública al professor. PSOE, CIU, PNB, ERC i BNG han rebutjat una reforma de la Llei Orgànica d'Educació proposada pel PP perquè es consideri autoritat pública als professors. La proposta sí ha estat recolzada per UPyD. Accés a la noticia del País del 27/10/2009 .

A la Comunitat de Madrid sí es donarà als docents categoria d'autoritat pública . A València ja la tenen des de l'any passat i a Catalunya només ho son els Directors des d'aquest curs. Accés a la informació

El ministre Gabilondo es planteja allargar l'ensenyament obligatori fins els 18 anys. Accés a la noticia. En el sindicat AMES considerem que és imprescindible establir diferents vies educatives a partir dels 14 anys, per tal que cada alumne pugui trobar una via adequada a les seves capacitats i interessos i així poder obtenir èxit en els seus estudis. Mantenir un únic itinerari fins els 16 anys, i pitjor fins els 18 anys, i demanar al professorat que no hagi fracàs escolar, és el que ha enfonsat el nostre sistema educatiu (en l'informe PISA de l'any 2006 ocupem la posició 31 i hem empitjorat els resultats obtinguts en el 2003).

Futur Decret d'Autonomia de Centre. A l'esborrany es vinculen els recursos econòmics i humans del centre i els nous complements econòmics pel professorat als resultats dels alumnes a les avaluacions externes, tenint en compte el context socioeconòmic del centre. En el sindicat AMES estem d'acord amb aquest plantejament, sempre que les avaluacions externes realment siguin "controls externs als alumnes al final de la Primària i de l'ESO, i amb valor acadèmic per decidir la superació o no de l'etapa". Només així aquestes avaluacions seran objectives i significaran un estímul que permeti recuperar la cultura de l'esforç. //// La Vanguardia 3-12-2009 //// El País 4-12-2009

El Departament d’Educació va presentar el 23 de novembre la proposta del NOU CALENDARI ESCOLAR per al curs 2010/2011 i 2011/2012. Aquest curs 09/10 el professorat haurà d'anar al centre fins el 7 de juliol, el curs 10/11 les classes s'iniciaran el 7 de setembre, el 7 de gener serà lectiu, hi haurà una setmana de vacances a finals de febrer o principis de març segons decideixi cada SSTT. Desapareixerà la jornada continuada el mes de juny i s'implantarà la sisena hora en tots els centres. El curs 11/12 serà similar a l'anterior. //// En el sindicat AMES estem molt en contra d'aquest canvis (( Accés a la nostra posició i a la nostra proposta d'actuació )) //// Accés al document del Departament //// Article d'una companya

Cossos de Catedràtics.

El Departament no vol pagar als professors dels IES que imparteixin el Pràcticum del "Màster de formació del professorat d'educació secundària". Es tracta del màster que substitueix a l'antic CAP. Els directors dels IES han exigit que es pagui al professorat, més considerant que les Universitats cobren uns 1000 euros a cada alumne. Des del sindicat AMES demanem a tots els professors i professores que no acceptin fer aquesta tasca de forma gratuïta, perquè això perjudicaria a tots. Aquesta batalla la podem guanyar si estem tots junts.

El Departament incrementarà en 40 euros mensuals el cinquè estadi. Es pagaran els endarreriments a partir d'un mes desprès d'haver assolit el cinquè estadi. Posteriorment, cada mes, es pagaran els 40 euros més mensuals.

Problemes legals amb la LEC. El govern d'Espanya s'oposa al tripartit respecte a no impartir la tercera hora de castellà i respecte a la creació de nous cossos docents. Accés a la noticia de la Vanguardia (09/11/2009) "El Gobierno insta a la Generalitat a retocar la LEC para evitar un recurso de inconstitucionalidad". ///// El PP presenta un recurs d'inconstitucionalitat contra la LEC. Accés a la informació //// El Gobierno plantea dudas sobre la constitucionalidad de la Llei d"Educació de Catalunya (LEC). "En concreto, las dudas se refieren al .... establecimiento del currículum, el sistema de evaluación y los horarios" (Accés a La Vanguardia 10/10/2009. Es pot deixar escrit un comentari.)

Sí a les proves externes al final de l'ESO previstes pel Departament a partir de juny del 2011. Es tracta d'una mesura molt encertada. L'haver de rendir comptes fora del centre és el gran estímul que avui necessiten els nostres alumnes per posar-se a treballar més. Des del 1999 venim insistint en què aquesta mesura i "la diversitat de vies a partir dels 14 anys", són indispensables per a sortir del pou en que avui es troba el nostre sistema educatiu. Accés al comunicat de premsa del sindicat AMES /// El País /// Avui //// El Periódico ////

 

Nomenaments telemàtics. (Cal anar a Zona - Personal docent - Llista general del resultat de l'adjudicació)

OPOSICIONS 2010 i 2011. El Departament va proposar el 23 d'octubre les següents places: Estiu 2010: 3990 places de Primària (PRI 1500, INF 1000, PAN 400, PEF 400, PMU 340, EES 300, ALL 50). Estiu 2011:. 3380 places de Secundària (ESO i Batx. 2800, FP 250, PTFP 220, EOI 60 i Arts 50)

Cursos del Sindicat AMES per a preparar les properes Oposicions a funcionaris docents i per preparar l'Accés als Cossos de Catedràtics. Accés als anuncis.

S'ha ampliat el permís de paternitat en els casos de naixement, adopció i acolliment. Accés Llei 9/2009 de 6 d'octubre de 2009.

El PP presenta un recurs d'inconstitucionalitat contra la LEC. Les principals causes són:

a) Cossos. Estableix cinc cossos docents propis a Catalunya, mentre que a la resta de l'Estat són nou. Això posa fronteres al moviment dels docents.

b) Llengua. No es garantitza la tercera hora de castellà a Primària i es limita als pares el dret d'escollir la llengua vehicular d'ensenyament dels seus fills a només el primer curs de Primària.

c) Currículum. Les diferències posen fronteres al moviment dels alumnes.

El responsable d'educació del PPC en el Parlament, el senyor Rafael López, ha defensat el "trilingüisme real" (que el català, el castellà i l'anglès siguin les llengües principals d'ensenyament) i la llibertat dels pares per a poder triar el centre educatiu que vulguin.

El Periódico //// La Vanguardia //// Avui //// El País //// ABC //// Libertad Digital /// El Mundo ///

Una mica d'humor. ¿Qué notes son éstas?

Cossos de Catedràtics. Accés de l'any 2009. Una vegada resoltes les més de 300 impugnacions presentades està previst que la llista definitiva es publiqui la primera setmana de novembre de 2009. Més informació.

El professorat de Biologia i Geologia del sindicat AMES va comunicar al coordinador de les PAU, a la reunió del 21 de setembre, que alguns temes dels proposats no poden ser preguntats a les PAU per no ser continguts de 2n curs. Accés al comunicat i als Decrets.

Noves sospites sobre la grip A. El sindicat AMES se suma a la proposta de la Dra. Forcades i demana que, també a l'ensenyament, la vacunació sigui voluntària i que, si provoca perjudicis, els afectats puguin demanar responsabilitats polítiques i indemnitzacions econòmiques. Accés al vídeo de la Dra. Forcades sobre el perill de vacunar-se

 

Programa d'Antena3 TV sobre la conflictivitat a les aules amb la col·laboració d'AMES

Intervindrà la vice-presidenta del sindicat AMES, la nostra companya Eva Sastre. Dies abans de la seva emissió s'informarà des de aquesta WEB i per correu als afiliats i simpatitzants del dia i hora de la seva emissió.

Aumentan los casos de adolescentes que pegan a sus padres (ABC 22/09/2009). Accés a l'article i vídeo (pots deixar un comentari).

Madrid creará una ley para dar autoridad pública a los profesores. La Vanguardia 15/09/09 //// (Pots deixar un comentari) /// Madrid elevará a sus docentes al rango de autoridad pública (Magisnet 15/09/09) //// En el sindicat AMES estem completament d'acord amb aquesta proposta. Lamentem que la LEC no hagi inclòs aquesta mesura pel professorat, com si ho ha fet pels Directors, malgrat les nostres repetides peticions. Aquesta és una altre evidència del què realment pensa el Departament d'Educació respecte al seu professorat.

Múgica defiende una mayor autoridad para los docentes y eliminar su tuteo. (Magisnet 15/09/09)

Accés als Cossos de Catedràtics. La llista es publicarà aquest mes de setembre. Hi haurà 7 dies per presentar reclamacions.

Calendari oficial any 2009/2010 en DINA4 molt útil per portar a la llibreta de notes. Un regal d'AMES.

Informació sobre la grip A (la produïda pel virus N1H1) a les escoles.

1.) Recomanacions dels Departa-ments de Sanitat i d'Educació als centres educatius (3 setembre 2009).

2.) WEB de Sanitat sobre la grip

3.) Recomanacions del sindicat AMES.

Batxillerat nocturn. La Mesa Mixta de l'Assemblea de Nocturn va presentar un Recurs d'Alçada contra la Resolució EDU/2009 de 10 de Juliol per la qual es va suprimir el règim nocturn dels ensenyaments de batxillerat en diversos centres docents públics. Convocarà una nova assemblea aquest mes de setembre. Llista de centres afectats.

Els alumnes de 1r de Batxillerat amb 3 o 4 matèries suspeses podran estar en el centre fent només aquestes matèries. Accés a la normativa. El sindicat AMES considera que això és un greu perjudici per l'alumne i pel centre. Cal recuperar la cultura de l'esforç i això implica mantenir el criteri d'haver de repetir curs si es tenen més de dues matèries suspeses.

CiU PROPOSA RESTABLIR ELS EXÀMENS DE SETEMBRE EN EL BATXILLERAT. //// Nota de prensa de CiU ///// Article a La Vanguardia del 26/06/09 (Es pot deixar l'opinio personal en el fòrum) //// El sindicat AMES està completament a favor d'aquesta proposta i espera que es pugui fer efectiva en el proper curs com proposa CiU. //// Alumnes de l'IES L'Alzina, de l'IES Domenech i Montaner, de l'IES Joan Guin i de l'IES Les Termes han demanat exàmes de setembre al Batxillerat.

COM SERAN LES PAU DEL 2010? La nova selectivitat //// Presentació sobre com seran les noves PAU

L'Aula de Ciències TIC de Secundària. TALLER d’assessorament a centres 10 hores de formació (3 sessions). Organitzat pel CDEC. Sol·licituds abans del 15 de setembre.

Any Darwin. Materials per l'ensenyament de l'evolució a la WEB del CDEC.

Nous materials per a l'ensenyament i l'aprenentatge de continguts no lingüístics en anglès (AICLE | CLIL) dissenyat per professorat català en llicència d'estudis al Regne Unit. Accés a la WEB del CIREL

Servei de llengues (SdL). Activitats d'ensenyament de les llengues previstes pel curs 2009/2010.

Sisena Jornada d'Ensenyament de les Matemàtiques. Es farà el dissabte 19 de setembre. Ha estat organitzada pel Creamat. Inscripcions abans del 14 de setembre

Calendari escolar 2009/2010. Les classes començaran el 14 de setembre. Accés al futur calendari.

Accés als cossos de Catedràtics.

2.) Llista provisional ordenada dels aspirants seleccionats i no seleccionats en l'accés als cosos de catedràtics de Secundària, d'EOI i d'Arts plàstiques i disseny publicada el 28/09/09.

Es pot presentar reclamacions telemàtiques fins el 7 d'octubre.

Entrevista al president del sindicat AMES realitzada per Luis del Olmo en el programa Protagonistas

Propostes del sindicat AMES sobre la millora de l'educació (14/09/09) .

Gravació en WAV (9 minuts)

Si no se sent, cal clicar aquí, amb el botó dret del ratolí, per descarregar la gravació i escoltar-la en el disc dur

Borsa de treball. Fins el 30 de setembre es pot presentar una sol·licitud indicant la disponibilitat a acceptar una dedicació inferior a l'ordinària. Model de sol·licitud

Nomenaments telemàtics per a l'adjudicació de vacants i substitucions de personal docent Accés.

Destinacions provisionals 09/10. Llista definitiva. (Càrrecs directius, professorat desplaçat, en comisió de serveis. procedent d'oposicions i interins) //// Consulta borsa interins i substituts

El sindicat AMES reclama els exàmens de setembre a la Secundària.

1.) Carta publicada a la premsa (El Punt i El Periódico )

2.) Accés al fòrum obert sobre aquesta carta en "El Periódico". Participa en el fòrum. És imprescindible la intervenció de tots per a recuperar la cultura de l'esforç.

Informe de l'OCDE sobre la situació de l'educació. Aquest informe està basat en el percentatge d'aprovats a l'ESO que donen els països i no en els resultats dels alumnes en unes proves externes, com sí que fa l'informe PISA. No ens ha d'estranyar doncs la satisfacció dels responsables del Ministeri d'Educació i d'algunes Conselleries d'Educació. Per exemple, La Rioja, que va obtenir uns bons resultats a PISA, segons aquest informe presenta un augment de fracàs escolar, i Extremadura, que va obtenir mals resultats a PISA, segons aquest informe disminueix el seu fracàs escolar.

1.) Espanya presenta un fracàs escolar a l'ESO del 30,9%. Malgrat això el Ministeri d'Educació troba motius per estar molt satisfet. Accés a l'article.

2.) El Ministeri d'Educació satisfet perquè el 51% dels alumnes obtenen el títol de l'ESO. El que no diuen és que aquest títol és pot obtenir amb 3 matèries suspeses. Carta d'AMES publicada en els diaris explicant el que passa en les avaluacions finals de l'ESO.

Cursos telemàtics 2009-2010. Llista de cursos. El termini per apuntar-se als cursos d'octubre és del 5 al 21 de setembre. La inscripció pels cursos de gener es farà el mes de desembre.

Escoles oficials d'idiomes. La preinscripció pel curs 2009-2010 és del 28 d'agost al 3 de setembre. Més informació

Interins i substituts 2009/2010. Llista dels aspirants aprovats i no seleccionats i Llista de substituts als quals es prorroga el nomenament durant el mes de juliol. Accés

Matèries de modalitat del Batxillerat en relació a les PAU de l'any 2010. EDU/340/2009, de 30 de juny.

Llocs de treball de la Inspecció d'Educació a partir de l'1 de setembre de 2009. EDU/1849/2009, de 25 de juny.

El Govern va aprova les hores extres un dia abans de pactar la llei d´educació. Article Diari de Girona

ARBITRARIETATS DETECTADES A LES AVALUACIONS FINALS DE L'ESO. Carta al Director enviada pel president del sindicat AMES titolada "El fracàs escolar i la LEC" //// Versió publicada en "El País" el 2 juliol 09 //// Versió publicada en Libertaddigital ////

LEC. Text publicat en el DOGC el 10 de juliol de 2009.

LEC. Article del nostre company Jordi Carles Burillo: 10 preguntes a Ernest Maragall.

Instruccions d'inici de curs 2009/2010. Són molt importants per evitar abusos laborals. Contenen els criteris de nomenament del Cap de Departament. Accés

WEB sobre els treballs de Recerca. Conté informació, orientacions, exemples i premis. Accés

VOLS PUBLICAR UN LLIBRE SOBRE TEMES EDUCATIUS O SOBRE LA TEVA MATÈRIA? Si estàs interessat envia'ns informació sobre el contingut, l'índex, el nombre de pàgines i la data en què es podria tenir finalitzat. Enviar la informació a: ames@telefonica.net

Cossos de Catedràtics. Accés de l'any 2008. Encara està pendent el nomenament en el BOE. Accés a la informació.

LA LEC ES VA APROVAR EL DIMECRES 1 DE JULIOL. Van estar a favor PSC, CiU i ERC. Van estar en contra PPC, ICV i Ciutadans. Primera valoració del sindicat AMES: Considerem que com no s'han establert proves externes amb valor acadèmic al final de la Primària i de la Secundària, no millorarà ni el baix rendiment acadèmic dels nostres alumnes, ni la manca d'esforç ni la conflictivitat en les aules. A més augmentarà la indefensió del professorat de la pública davant del equips directius. Durant aquest estiu farem una valoració de les aportacions dels diferents grups parlamentaris que ja us farem arribar.

Accés a cossos de catedràtics //// Consulta de resultats de la valoració dels apartats 2 i 3.2 feta pels tribunals //// La llista provisional de les persones aspirants seleccionades (amb el desglossament dels mèrits que estableix la base 7.1 de la Resolució de convocatòria) es preveu que es publiqui durant el mes de setembre de 2009. A partir de l'endemà de la publicació s'obrirà un termini de set dies naturals per presentar reclamacions.

EL DEPARTAMENT D'EDUCACIÓ VA ENVIAR NOUS CRITERIS PER AVALUAR EL PRIMER DE BATXILLERAT EL 23 DE JUNY QUAN MOLTS CENTRES JA HAVIEN FER L'AVALUACIÓ FINAL. Norma del 22 de maig en què els de tres o més suspese han de repetir //// Norma del 22 de juny en què els de 3 o 4 poden fer només aquestes matèries (en la WEB del Departament encara està la versió antiga). //// Article sobre les causes d'aquest canvi (El País).

Article sobre el Batxillerat Nocturn. "Gesto por el estudio". Evelio Moreno

ACUDIT: Què notes són aquestes? (L'entrega de notes als pares abans i ara) //// WEB d'acudits sobre educació

BATXILLERAT NOCTURN. En el diari "El Punt" del 15 de juny han publicat un article d'Isidro Cabello defensant el manteniment de l'oferta del Batxillerat nocturn en els centre públics. Entre altres coses diu que l'existència de l'Institut Obert de Catalunya NO és raó per eliminar-lo. Accés a l'article.

FAS (Fons Acció Social professorat) Car revisar que tot estigui bé. Reclamacions del 12 al 30 de juny de 2009 Llista provisional d'admesos i exclosos (Cal anar a "aplicació informàtica" posar en usuari el DNI amb lletra i la contrasenya d'EPOCA.).

Proves externes de sisè de Primària.

Trasllats. Llista definitiva per ordre de puntuació /// Consulta per DNI.

OPOSICIONS 2009. Llista de persones convocades per ser membres dels tribunals ///// Llista d'admesos i exclosos //// Per accedir als cursos concertats pel sindicat AMES cal enviar un e-mail a: Sindicat AMES

Adjudicacions de destinacions provisionals al personal funcionari i interí i sobre els desplaçaments forçosos per modificació de les plantilles dels centres docents públics.

 • Accés a la RESOLUCIÓ EDU/1405/2009 (DOGC 22/05/09) /// Termini de presentació de sol·licituds:
 • De 22 de maig al 2 de juny de 2009 el personal interí.
 • Del 4 al 15 de juny de 2009 els funcionaris d'ensenyaments secundaris.
 • De l'11 al 22 de juny de 2009 els funcionaris mestres.
 • Del 15 al 20 de juliol de 2009 els professorat que hagi superat el procés selectiu convocat per Resolució EDU/530/2009, de 26 de febrer.
 • Del 15 al 30 de juny de 2009 les propostes de les direccions del centre.
 • Accés a la sol·licitud telemàtica

Concentración de profesores en Barcelona contra la ley de Educación y Maragall (La Vanguardia). Accés

Reducció de jornada i reducció de dues hores d'activitats amb alumnes per tenir 55 o més anys el proper curs 2009/2010. Accés a la Resolució EDU 1432/2009 (fins 15 de juny)

La quota sindical es pot deduir al fer la declaració de la renda. Cal posar la quantitat pagada a la casella 010 on posa "Quotes satisfetes a sindicats". El justificant és el mateix paper que envia el banc. Pot suposar un estalvi d'entre un 20 i un 35% de la quota.

VIII CONGRESO INTERNACIONAL SOBRE LA ENSEÑANZA DE LA EDUCACIÓN FÍSICA Y EL DEPORTE ESCOLAR. España, CEUTA, 3 al 6 de Septiembre de 2009. Plazo para presentar comunicaciones y pósters: 15 de juny. Accés.

XXV Cursos de formación de historiadores. Del 6 al 17 de julio 2009. Ávila. Fundación Sánchez Albornoz. Accés

EL COLEGIO OFICIAL DE BIÓLOGOS (COB) SOLICITA A LAS UNIVERSIDADES QUE CUENTEN CON EL PROFESSORADO DE SECUNDARIA PARA IMPARTIR EL MASTER EN EDUCACIÓN. //// Acceso a la solicitud //// Accéso a la sentencia del tribunal de Asturias que reconoce la competencia del COB en la representación de los biólogos que se dedican a la docencia.

Algunos males del sistema educativo. RICARDO MORENO CASTILLO. Acceso al artículo

CAMPANYA CONTRA ELS CAPS DE DEPARTAMENT EN ELS CENTRES DE SECUNDÀRIA. Des del Sindicat AMES demanem a tots els Cap de Departament que defensin el descompte d'hores que es necessita per fer aquesta tasca. També en el cas dels Departaments unipersonals ja que també tenen que fer gran part d'aquestes tasques. Si la manca de professorat és tan gran que es fa impossible atendre a l'alumnat, que es faci una reducció proporcional de les hores de descompte de tots els estaments, és a dir tant del membres de l'Equip Directiu com dels Caps de Departament i Coordinadors. Anàlisi de la situació i propostes del sindicat AMES. Si us plau, passa aquestes propostes a tots els companys que coneguis. Moltes gràcies.

FRAU EN LES QUALIFICACIONS. Al diari "La Vanguardia" el divendres 19 de juny van publicar una carta del nostre company Antonio Jimeno, denunciant que el Departament d'Educació no compleix la seva principal obligació, que és la de garantir que les qualificacions que donen els centres reflecteixen realment els coneixements dels seus alumnes. Et demanem que llegeixis aquesta carta i que expressis la teva opinió en el fòrum que s'ha obert en aquest diari. Per accedir polsa a continuació: "El fals èxit escolar".

ACCÉS A CÀTEDRES 2009

 • Full d'autobaremació de mèrits que es pot utilitzar per presentar mèrits davant del tribuna Accés al pdf
 • Llista dels llocs on estan tots els tribunals segons les especialitats. Accés a la llista
 • Calendari del procés fins el 20 de juny. Accés //// Llista definitiva d'aspirants admesos i exclosos (cal posar el NIF, és a dir la lletra final). Accés a la llista. //// Llista de vocals per formar part dels tribunals. Accés a la llista. /// Consulta i acceptació o rebuig de l'assignació automàtica de puntuació (Fins el 3 de juny. Cal posar el correu de XTEC). Accés a la consulta.

Criteris a seguir en les avaluacions d'ESO. Cal mirar l'apartat sobre el pas de curs (Article 12 ) i l'apartat sobre l'avaluació de 4t d'ESO (Article 14). Accés a l'ORDRE EDU/295/2008, de 13 de juny (DOGC núm. 5155 - 18/06/2008)

BATXILLERAT

Borsa d'interins. Llista de substituts als quals es prorroga el nomenament durant el mes de juliol (01.07.2009)

TOT SOBRE LA LEC

1.) Cartell per penjar en el que s'anuncien les concentracions del 10 de juny.

2.) Carta al professorat convidant-lo a participar en les concentracions del 10 de juny.

3.) Valoració del sindicat AMES: Una altra llei sense cap mesura per millorar el nostre sistema educatiu. Cal participar en la vaga del 10 de juny.

4.) Vídeos de les conclusions dels diferents partits polítics: PSC (a favor) /// CiU (a favor) /// ERC (a favor) /// PPC (en contra) //// IC-V (en contra) //// Ciutadans (en contra)

5.) Opinions d'alguns partits polítics: Anunci del PP - i - El PP critica la LEC (La Vanguardia) /// El PP amenaça de recórrer contra la LEC al TC (El Punt) /// PSC, CiU i ERC segellen una llei d'educació a punt per perdurar (El Periódico) ///

6.) Els sindicats amb representació en la pública convoquen una vaga per al 10 de juny: Manifest d'aquests sindicats (kaosenlared) ///// Els sindicats convoquen la tercera vaga de l'escola pública per al 10 de juny (Vilaweb) ////

7.) Participa en l'enquesta sobre la LEC de La Vanguardia. Participa responen a la pregunta: Estàs a favor de la nova llei d'Educació per a Catalunya?

8.) Text final del projecte de llei aprovat per la Comissió. Accés al Butlletí del Parlament del 12/05/09

9.) Compareixenca en el Parlament d'Antonio Jimeno en nom d'AMES. Propostes del Sindicat AMES lliurades als GrupsParlamentaris ////

10.) Reflexió sobre la LEC: Les lleis les posen i les treuen els partits polítics. Per tant no s'han de votar partits que volen deixar al professorat indefens davant de possibles arbitrarietats de les direccions i als alumnes sense estímuls per a treballar. QUE CAP PROFESSOR TORNI A VOTAR CAP PARTIT QUE RECOLZI ELS ACTUALS ARTICLES DE LA LEC SOBRE EL PROFESSORAT.

La cultura de l'esforç. Vídeo on un disminuït físic explica a uns adoles-cents com amb esforç sí es poden supe- rar les dificultats. Pot ser apropiat en tutoria (2,37 minuts). Accés al vídeo.

Inger Enkvist diu que el professorat i els directors són els herois de la societat, que una llei hauria de facilitar-los el seu treball en lloc de lligar-los les mans i que l'escola diferenciada pot ser un instrument valuós. Accés al vídeo


Jornades sobre "La tutoria a l’ESO al segle XXI ". Facultat de Pedagogia. Barcelona. 15 i 16 d’octubre de 2009. Accés a tota la informació

El Departament i l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques (ICAM) han ha aprovat un programa específic propi de revisions i avaluacions de les situacions d'incapacitat temporal per contingències comunes, dels funcionaris docents del règim especial de la Seguretat Social i de MUFACE.

Article de l'experta sueca Inger Enkvist sobre l'ensenyament a California. " .... el estudiante debe dedicarse a estudiar, se le ha de transmitir lo que se espera de él mediante pruebas nacionales y exámenes, y elevando, no disminuyendo, el nivel de exigencia." Accés a l'article.

Possible supresió de la reducció per Cap de Departament, Coordinador i Tutor el proper curs 09/10. S'ha parlat a les juntes de Directors. Només es mantindria la reducció per 55 anys. Tothom passaria a 18h menys els equips directius. Us mantindrem informats.

Assemblea del nocturn. Es convoca assemblea de nocturn per al proper dimecres 29 d'abril a les 15'30 a l'ies "Jaume Balmes" de Barcelona. Accés a la convocatòria.

Participa en l'enquesta de Magisnet sobre les avaluacions externes. Es pregunta si són convenients o només serveixen per augmentar el treball del professorat i treure temps a l'alumnat. Accés a l'enquesta (veure la columna de la dreta). A l'enquesta sobre "¿Creu que el nou ministre solucionarà els problemes de l'Educació? el 81% va contestar que NO.

Intervenció sobre la LEC en el Parlament de l'experta sueca Inger Enkvist. Accés al vídeo

Ajuts al professorat i al personal laboral per tasques educatives realitzades fora dels centres durant el curs escolar 2007-2008. Termini per presentar la sol·licitud: 4 de maig de 2009 //// Accés RESOLUCIÓ EDU/936/2009, de 6 d'abril,

OPOSICIONS 2009. Llista provisional d'admesos i exclosos. Consulta per DNI. Termini per presentar reclamacions: 28 d'abril.

Prova d'avaluació de l'educació primària. Es farà el 6 de maig de 2009. Accés a l'estructura, models de proves i criteris de correcció. Nosaltres les volem també al final de l'ESO i amb valor acadèmic.

Accés als Cossos de Catedràtics. Llista provisional d'aspirants admesos/exclosos. Termini reclamacions: 7 d'abril de 2009

Premis Catalunya d'Educació en reconeixement als professionals i institucions de l'ensenyament. Termini: 4 de juny 2009. Dotació: 12000 i 6000 euros. Accés a les bases.

50 centres fan la prova oral d'avaluació de sisè de primària. Fins el 22 de maig els centres participants fan, en data de lliure elecció, la prova oral

Projecte per millorar l'orientació als alumnes. Els alumnes d'ESO i sense ESO poden trobar a la WEB "Què puc fer?" la informació sobre els estudis que poden cursar a partir de la seva situació personal. Accés a la WEB "Què puc fer?"

Un centenar de centres de secundària podran participar el curs vinent en el pla pilot de llibres i continguts digitals. Per participar en el pla, el centre s'haurà de comprometre a impartir més del 60 per cent dels continguts curriculars per mitjà de llibres digitals o continguts digitals. Accés a tota la informació

La LEC pot posar en perill les pensions del professorat. Molts especialistes han anunciat que les pensions de jubilació podrien estar en perill dintre d'uns anys, si el Govern utilitza aquests fons per fer front a la crisi econòmica. Aquesta mesura no afectaria al professorat de la funció pública, ja que el fons de classes passives és un altre. Cal no acceptar els nous cossos de docents que es proposen a la LEC perquè comporten la sortida del fons de classes passives.

Debat sobre el fracàs escolar a Catalunya en el programa "Els matins" de TV3. Es demana que no ens enganyin i que es faci amb proves externes. Accés al Vídeo.

El fracàs escolar a Catalunya. Article sobre com el Departament ha utilitzat un índex poc fiable per fer els seus càlculs. Accés a l'article.

Campanya en defensa de la Filosofia a la Secundària (AMES recolza aquesta campanya) /// Concentració a Girona el 25-abril /// Manifest /// Notica El Punt 15/04/09 /// Article X. Serra /// Per adherir-se

Centres formadors d'estudiants en pràctiques dels graus de mestre i del màster de professorat (substitueix al CAP). Convocatòria per al període 2009-2013. Termini per què el centre presenti la sol·licitud: 26 d'abril de 2009. Accés a l'ORDRE EDU/122/2009, d'11 de març,

Rendición de cuentas y exámenes de final de etapa serían básicos para mejorar los resultados del sistema educativo español. Nou informe de la OCDE. Accés a la noticia.

Resultats en les PAU dels diferents centres educatius. A València en el curs 08/09 els dos primers van ser dos IES i entre els 25 primers el 60% van ser IES. A Galícia en curs 06/07 entre els deu primers van haver sis IES. Accés als llistats.

RESUM DE LA VAGA DEL 19 DE MARÇ

A la vaga va participar un 70% del professorat i, per tant, va ser la més important de les tres vagues (14 febrer, 13 novembre i 19 de març). El Conseller diu que no canviarà els seus plans però que vol recuperar la confiança dels docents. Si ho vol aconseguir simplement cal que l'avaluació del professorat i la seva continuïtat en el centre no estigui, bàsicament en mans dels Directors, com proposa la LEC, sinó en funció de dades objectives, com són els resultats acadèmics dels seus alumnes en proves externes i en relació amb centres del seu mateix context social. Premsa: El Punt //// La Vanguardia /// L'Avui ///

QUE CAP PROFESSOR TORNI A VOTAR CAP PARTIT QUE RECOLZI ELS ACTUALS ARTICLES DE LA LEC SOBRE EL PROFESSORAT!!

Concurs de trasllats de Secundària //// Adjudicació provisional per DNI //// LLista per especialitats i puntuació. //// Resultats a nivell de tota Espanya //// Termini per a presentar desestimacions i reclamacions de 26 a 31 de març de 2009 . (Veure el punt 25 de la convocatòria en accés).

Sessió presencial del curs d'orientació i ajuda per a preparar l'accés als Cossos de Catedràtics. La sessió presencial del nostre curs es farà en Barcelona el dimecres 15 d'abril a les 18h. Més informació a dalt on posa "Curs d'Accés als Cossos de Catedràtics curs 08/09" Veure la tercera circular (cal la contrasenya)

Modificació de la convocatòria d'accés a Càtedres. Es pot mantenir la puntuació de l'any anterior i afegir nous mèrits. Resolució EDU/616/2009

Participació voluntària en els tribunals de l'accés als Cossos de Catedràtics. Consultar l'Apartat 5.3.3 de la convocatòria. Termini fins 17 de març. Sol·licitud telemàtica.

El Tribunal Suprem prohibeix passar a 2n de Batxillerat amb més de dues matèries pendents. Motiu: El Decret de la Ministra anava contra la LOE. No es pot ser ministra d'educació i anar contra la Llei d'educació. Pot ser la ministra Cabrera hauria de dimitir. La razón //// La Vanguardia.

GRANS TEMES DE LA FILOSOFIA PRÀCTICA. NOU CURS DE FORMACIÓ. Durada: del 17 d'abril al 12 de junio (8 sessiones). Horari: divendres, de 17'30 a 19 h. Associació de Filosofia Pràctica de Catalunya. Més informació

La pèrdua del sentit comú a l'educació. Interessant Power Point sobre l'educació que ens convida a la reflexió i també a actuar (No tots els sindicats som iguals). Accés

En resposta a la carta del conseller Maragall al professorar. "L'avaluació del professorat". Carta al director del president del sindicat AMES en la que s'explica per què el professorat està contra la LEC i molts pensen participar en la vaga del 19 de març. Publicada el 16 de març a La Vanguardia. Es poden afegir comentaris pulsant aquí

Llicències retribuïdes per dur a terme treballs de recerca educativa i estudis directament relacionats amb el lloc de treball durant el curs 2009-2010. RESOLUCIÓ EDU/559/2009, de 27 de febrer.

Llicències retribuïdes modalitat D. Estades de 10 setmanes a França o a Gran Bretanya. Curs 2009/2010. Accés

OPOSICIONS A FUNCIONARIS DOCENTS 2009 (2230 places de Secundària. Termini: Fins el 25 de març. //// Resolució EDU/530/2009, de 26 de febrer /// WEB Departament per fer inscripció /// Per demanar ser membre d'un tribunal consultar l'Apartat 5.3.4./// Per accedir als cursos concertats pel sindicat AMES cal enviar un e-mail a: ames@telefonica.net

Nou article a favor de les proves externes "Las prometedoras eva-luaciones de diagnóstico. I. Cabello".

Una mica d'humor: El contestador automàtic d'un centre educatiu (Presentació Powe Point)

 

ACCÉS ALS COSSOS DE CATEDRÀTICS 2009. Modificació de la convocatòria d'accés a Càtedres. Es pot mantenir la puntuació de l'any anterior i afegir nous mèrits. Resolució EDU/616/2009 ///// RESOLUCIÓ EDU/417/2009, de 23 de febrer,(DOGC 25/02/2009) //// WEB del Departament (Accés a la sol·licitud i altres informacions) ///// Participació voluntària en els tribunals de l'accés als Cossos de Catedràtics. Consultar l'Apartat 5.3.3 de la convocatòria. Termini fins 17 de marçSol·licitud telemàtica. //// Hi han 700 places per a Secundària, 22 per EOI i 13 per plàstiques. El procediment selectiu començarà al 19 de juny de 2009. Termini fins el 17 de març. Els que es van presentar l'any passat podran demanar que es mantingui la puntuació de l'avaluació de l'activitat docent i la valoració de mèrits de l'apartat 2 i del subapartat 3.2 obtinguda l'any passat. //// Per accedir al curs d'orientació i ajuda del sindicat AMES cal enviar un e-mail a: ames@telefonica.net

CiU PROPOSA 412 ESMENES A LA LEC. Proposa incloure en la LEC unes PROVES EXTERNES al final de la Primària i de l'ESO per a determinar l'assoliment de l'etapa (Veure esmena 351), que la responsable de fer-ho sigui l'Agència d'Avaluació (veure esmena 362) i que abans de realitzar-se l'accés dels docents als nous cossos s'ha de garantir el manteniment del règim de classes passive i de MUFACE per a tots els funcionaris docents (veure esmena 385) . Accés al document.

FAS (AJUTS DE FONS D'ACCIÓ SOCIAL) PER ALS FUNCIONARIS DOCENTS. /// Termini: Fins el 23 de març //// Les sol·licituds telemàtiques es formalitzaran a http://epoca.gencat.net . //// Accés a la RESOLUCIÓ EDU/498/2009, de 13 de febrer.

VACANTS PROVISIONAL CORREPONENTS AL CONCURS DE TRASLLATS. (Inspecció, centres de Secundària, EOI, Escoles d'Art i superiors de Dissen i formació d'adults). RESOLUCIÓ EDU/470/2009, de 23 de febrer

LA PROVA EXTERNA AL FINAL DE LA PRIMÀRIA ES FARÀ EL 6 DE MAIG I ELS RESULTATS ARRIBARAN ALS CENTRES ABANS DE FINALITZAR EL CURS. //// Més informació al diari Avui (25-02-09) //// . En el sindicat AMES valorem molt positivament aquesta mesura i demanem que també es faci al final de l'ESO.

La Generalitat abre la vía a que sea legal escolarizar a los hijos en casa (fins a l'ESO). El País (5-3-09)

CONVOCADA UNA VAGA EL 19 DE MARÇ CONTRA LA POLÍTICA EDUCATIVA DEL GOVERN. ES DEMANA LA DIMISSIÓ DEL CONSELLER MARAGALL. Comunicat dels sindicats convocants. //// Els sindicats convoquen una altra vaga contra la política educativa del govern (El Punt. 12/02/09) //// Maragall y Rigau evidencian su proximidad en un debate en el Cercle d´Economia (La Vanguardia 13/02/09) QUE CAP DOCENT VOTI CAP PARTIT QUE RECOLZI ELS ARTICLES SOBRE EL PROFESSORAT DE LA LEC!!!

FAS (AJUTS DE FONS D'ACCIÓ SOCIAL). LES FAS PELS DOCENTS SORTIRAN A FINALS DE FEBRER I ES DISPOSARÀ DE 20 DIES PER DEMANAR-LES. Accés a les FAS pels funcionaris no docents (RESOLUCIÓ GAP/162/2009, de 9 de gener).

La parlamentària Irene Rigau (CiU) va informar al Sindicat AMES el 16 de gener que pensen exigir la seguretat que els funcionaris docents puguin seguir en el règim de classes passives i en MUFACE abans de pactar la creació dels cossos de docents de Catalunya. Accés a la WEB

RELACIÓ DE MATÈRIES DE MODALITAT DEL BATXILLERAT QUE ES VINCULEN A LES PROVES D'ACCÉS A LA UNIVERSITAT. Hi ha 20 dies hàbils per presentar esmenes a partir del 13 de febrer de 2009. El document està en tots els Serveis Territorials. EDICTE de 6 de febrer de 2009

JUBILACIÓ VOLUNTÀRIA ANTICIPADA 2009 PREVISTA A LA LOE. Per demanar-la aquest any (2009) cal haver nascut abans del 31 d'agost de 1949, tenir un mínim de 15 anys de serveis i, per a poder rebre la gratificació extraordinària, cal tenir un mínim de 28 anys de servei. De moment aquesta gratificació només la podran demanar els nascuts abans del 31 d'agost del 1951. Termini: fins 28 de febrer. Per renunciar: fins finals de març./// Resolució EDU/118/2009, de 23 de gener.//// WEB del Departament, quadres de gratificació i models de sol·licitud a omplir /// Convocatòria de l'any 2008 (DOGC 15/01/08).

L'avaluació de les llengües al nou Batxillerat. Article d'opinió sobre els problemes que es deriven de les noves directrius del Departament

BORSA D'INTERINS DEL PERSONAL DOCENT. Presentació de sol·licituds: del 2 al 16 de febrer de 2009. WEB del Departament.

LAS DIFERENCIAS ENTRE PAÍSES Y REGIONES EN LAS PRUEBAS PISA
Julio Carabaña. Universidad Complutense de Madrid. Accés al document

ACCÉS A CÀTEDRES 2009. La convocatòria sortirà abans de Setmana Santa. Les compareixences davant dels tribunals es faran a partir de juny de 2009. Les places s'han reduït a 735 (700 a Secund., 22 a EOI i 13 a Arts). Per accedir al curs de preparació del sindicat AMES enviar un e-mail a: ames@telefonica.net

 

NOTICIES ANTERIORS A L'ANY 2009 Accés