Sindicat AMES (Acció per a la Millora de l'Ensenyament Secundari) Apartat de Correus 20.091 08080 BARCELONA. E-mail: ames@ames-fps.com T: 659002871 Presentació -- Traducción al castellano
FITXA D'AFILIACIÓ A AMES

Accés al que ens diferencia dels altres sindicats. ////. Les nostres propostes


2011

KIOSKO
Tota la premsa del dia

 

Per rebre en el teu navegador a l'instant les notices d'ensenyament

  Per seguir a AMES en Twitter     Per preguntar, opinar i informar als companys d'AMES en Facebbok

"Curs de Programació de FP segons la LOE"

"Curs de Programació de Secundària segons les competències bàsiques"

"Curs d'Accés als Cossos de Catedràtics"

(Cal escriure aquí la contrasenya del teu curs)


Si vols rebre el nostre "Full Informatiu" a la teva adreça indica'ns:

Nom i cognoms:
e-mail:


Escriu el que vols trobar


Cercar en AMES
Cercar en tot INTERNET

 

La teva opinió ens interessa. Per enviar-nos les teves opinions i preguntes clica a:


Accés a ATRI. Aquest portal substitueix a EPOCA. La primera vegada cal acceptar 2 o 3 propostes de sortir per diferents perills. Cal posar el nom d'usuari i la contrasenya que abans s'utilitzava en EPOCA.

Instruccións per consultar la nòmina


INDEX TEMÀTIC

DEPARTAM. EDUCACIÓ.

MINISTERI D'EDUCACIÓ

SERVEIS ALS AFILIATS I SIMPATITZANTS

LOE. APLICACIÓ.

Situació del nostre sistema educatiu.

Pla de Millora de la Secundària.

Violència escolar

PROFESSORAT

CURRÍCULUM

CENTRES

PREMSA

SINDICATS

PROGRAMES

 

Oposicions 2011. Llistes d'aspirants que han superat les proves del concurs oposició. RESOLUCIÓ ENS/1838/2011 (DOGC 28/07/2011) //// Full de la documentació a presentar fins el 17 d’agost. ////

Resolució d'adjudicació de destinacions provisional pel curs 2011/2012. Consulta del resultat de l'adjudicació //// WEB del Departament

Organització i el funcionament dels centres públics d’educació secundària 2011/2012. Aquesta és la normativa més important que ens afectarà aquest curs

Les notes finals a l’ESO. Comunicat del Sindicat AMES sobre el que està passant a les avaluacions finals de l'ESO. //// Accés a la seva publicació a La Vanguardia del 28 de juny. Es pot afegir un comentari personal. ////Quants més comentaris es deixin tant millor. Moltes gràcies. AMES

Ensenyament recupera l'horari intensiu a l'IES d'Hostalric dins un pla pilot per veure si és efectiu. Accés a la noticia en "Aragirona". Es pot deixar un comentari personal.

Calendari del curs 2011/2012. Primària també començarà el 12 de setembre. El nou calendari del curs 2011/2012 estableix que el dimarts 4 i el dimecres 5 de setembre de 2012 es dedicaran a realitzar les proves extraordinàries a l'ESO i al 1r curs de Batxillerat. Els alumnes ja podran disposar de tot l'estiu per a preparar-se i intentar superar les matèries pendents. Considerem que és una molt bona mesura per a intentar disminuir l'elevat fracàs escolar. Des d'aquí donem les gràcies a tot el professorat que amb la seva signatura i/o amb els seus comentaris ha recolzat, a lo llarg d'aquests quasi 12 anys, la nostra proposta al Departament d'establir els exàmens de setembre. Accés al calendari

Resultat definitiu del concurs de trasllats 2011. Resultat cossos de Secundària i inspecció //// Resultat cos de mestres //// Llistat de tots els participants a Espanya per ordre alfabètic

En València es copia el model lingüístic gallec i s'establirà una línia única amb un terç en valencià, un terç en castellà i un terç en anglès. Accés a la noticia.

El Govern modifica el 4t d'ESO, la FP i els PQPI. Una rectificació mal feta, insuficient i que arriba tard (Valoració del sindicat AMES) /// El Govern ha establert un certificat de competències bàsiques pels que no aprovin l'ESO (a partir del curs 11/12), tres itineraris en el 4t de l'ESO per accedir a qualsevol tipus de Batxillerat, accés als PQPI als 15 anys i, desprès, poder accedir a la FP encara que no es tingui l'ESO. //// Resum dels canvis a la WEB del Mec. ////Modificado el cuarto curso de la ESO y los programas de cualificación profesional inicial (WEB de la Moncloa) //// Aprobada la reforma de la Formación Profesional (WEB de la Moncloa) ////La reforma de la ESO sabe a poco (El País 29/07/2011)

El PP planteja un Batxillerat de tres anys i avaluacions generals de caràcter objectiu al final de les diferents etapes. Accés a la noticia. Es pot deixar un comentari personal.

Sobre la prova externa de final de 4t d'ESO prevista per l'any 2012. El Departament va ajornar aquesta prova, que s'hauria d'haver fet per primera vegada aquest curs, fins al febrer de 2012 per motius d'organització. En el Sindicat AMES considerem que aquesta prova s'hauria de fer el mes de maig i que els seus resultats s'haurien de fer arribar als centres, abans de l'avaluació final perquè els puguin tenir en compte en el moment de decidir si l'alumne està o no prou preparat per superar l'ESO. Així aquestes proves podrien ser un gran estímul per l'alumnat per esforçar-se més, que és el principal problema del nostre sistema educatiu. Accés al comunicat del Departament.

Una enquesta a alumnes d'ESO que treballen amb ordinadors portàtils destaca que la majoria prefereix estudiar amb el llibre en paper que amb el llibre digital. Accés a la noticia a La Vanguardia del 13/03/2011. Es poden deixar opinions personals. //// Accés a l'enquesta i als resultats. Han participat 62 alumnes de primer, 39 de segon i 52 de tercer d'ESO de l'Institut Joan Miró de Cornellà

Enquesta EduCAT1x1: Professorat. Accés a l'enquesta ///// Accés al blog on es comenten altres enquestes

És el professorat el que té la competència legal per triar el llibre de text (en paper i en digital) i la resta del material didàctic. Accés al comunicat del Sindicat amb la normativa legal (PDF).

   

ATENCIÓ ALS AFILIATS

Certificacions dels cursos impartits pels afiliats al sindicat AMES. Tots els afiliats que imparteixen cursos relacionats amb l'ensenyament i volen poder fer certificats d'assistència als alumnes i aconseguir un certificat d'haver impartit aquest curs, ens han d'enviar la informació del curs, el calendari, el lloc i l'horari un mes abans del seu inici al nostre correu: ames@ames-fps.com. Posteriorment ja es demanarà la resta de documentació. Aquests certificats són un mèrit si el curs té més de 15hores.

 

 

NOTICIES ANTERIORS

 

 

 

Llibres recomanats sobre com millorar el nostre sistema educatiu

Ramón Ayllón, José. 2005. 10 claves de la educación. /// Baixar fragment d'internet

Enkvist, Inger. 2000. La educación en peligro

Enkvist, Inger. 2006. Repensar la educación /// Baixar d'internet

Luri, Gregorio. 2010. La escuela contra el mundo

Moreno, Ricardo . 2006. Panfleto antipedagógico. /// Baixar d'internet

Moreno, Ricardo. 2008. De la buena y la mala educación

Orrico, Javier. 2005. La enseñanza destruida. /// Leer en internet

Ruíz Paz, Mercedes. 2003. La secta pedagógica./// Comentari

Sánchez Tortosa, José . 2008. El profesor en la trinchera

La educación tiene solución. Els següents tres vídeos són el resum d'una conferència del president del Sindicat AMES en què s'analitzen les causes del fracàs del model actual, se aporten dades objectives dels baixos resultats i es proposa l'establiment de proves externes als alumnes al final de cada etapa com mesura indispensable per a millorar.

L'educació té solució 1/3. Els motius pels quals el nostre sistema educatiu no funciona. Els resultats de proves PISA. Les raons ideològiques de fer un model educatiu sense cultura de l'esforç ni vies diferenciades fins els 17 anys.

L'educació té solució 2/3. Els articles de la LOE que fan que ni els professors, ni els alumnes ni els pares puguin aconseguir que els sistema educatiu funcioni bé. Com això afecta a la vida dels centres educatius per poder continuar oberts.
L'educació té solució 3/3. Com les Comunitats autònomes i molts Estats de la Unió Europea es troben afectats i intenten dissimular el seu fracàs escolar. L'establiment de proves externes al final de cada etapa una mesura indispensable.

---------------------------------

 

 

 

   
 [Valid RSS]