Sindicat AMES (Acció per a la Millora de l'Ensenyament Secundari) Apartat de Correus 20.091 08080 BARCELONA. E-mail: ames@ames-fps.com T: 659002871
FITXA D'AFILIACIÓ A AMES

 

 

 

 

Full Informatiu de 14 novembre de 2009

Benvolgut/da company/a,

Alguns companys ens han indicat que el nom que apareix en els nostres e-mails no és el correcte. Si aquest és el teu cas, si us plau, envia'ns un e-mail indicant el teu nom i el nom del teu centre. De seguida ho arreglarem. Moltes gràcies i disculpa el nostre error. Si et vols afiliar i així disposar d'informació personalitzada, assessorament professional i assistència jurídica omple la següent FITXA.

A la nostra WEB hem posat la següent informació que segurament serà del teu interès:

TEMES LABORALS

1.) Cossos de Catedràtics. Accés de l'any 2008. Ja han sortit els nomenaments en el BOE. Han estat congelats per no haver-se fet la convocatòria diferenciant el nombre de places per especialitats. Accés a la llista.

2.) Cossos de Catedràtics. Accés de l'any 2009. Encara no ha sortit la llista definitiva. Sembla que sortirà la propera setmana o la següent.

3.) El Departament no vol pagar als professors dels IES que imparteixin el Pràcticum del "Màster de formació del professorat d'educació secundària obligatòria, batxillerat i formació professional". Es tracta del màster que substitueix a l'antic CAP. Els directors dels IES han exigit que es pagui al professorat, més considerant que les Universitats cobren uns 1000 euros a cada alumne. Des del sindicat AMES demanem a tots els professors i professores que no acceptin fer aquesta tasca de forma gratuïta perquè això perjudicaria a tots. Aquesta batalla la podem guanyar si estem tots junts.

4.) El Departament incrementarà en 40 euros mensuals el cinquè estadi. Es pagaran els endarreriments a partir d'un mes desprès d'haver assolit el cinquè estadi. Posteriorment, cada mes, es pagaran els 40 euros més mensuals.

SISTEMA EDUCATIU

5.) Proves externes al final de l'ESO a Catalunya. Escrit del president del sindicat AMES a favor d'aquestes proves publicat a "El Punt (03/11/09)". En el sindicat AMES lamentem que altres sindicats es continuïn oposant a qualsevol mesura encaminada a restablir la cultura de l'esforç. Considerem que aquests sindicats són corresponsables de la lamentable situació en què avui es troba el nostre sistema educatiu. Els animem a canviar ja aquesta posició.

6.) Proves de diagnòstic a Primària i a l'ESO. Les han fet 138.512 alumnes a cinquè d’Educació Primària i tercer d’ESO entre els dies 2 i 13 de novembre. Accés a la informació en el Diari de Girona. /// Estructura i realització de les proves (Departament)

7.) El Congrés rebutja considerar autoritat pública al professor. PSOE, CIU, PNB, ERC i BNG han rebutjat una reforma de la Llei Orgànica d'Educació proposada pel PP perquè es consideri autoritat pública als professors. La proposta sí ha estat recolzada per UPyD. Accés a la noticia d'El País del 27/10/2009 .

8.) A la Comunitat de Madrid sí es donarà als docents categoria d'autoritat pública . A València ja la tenen des de l'any passat i a Catalunya només ho son els Directors des d'aquest curs. Accés a la informació

9.) El ministre Gabilondo es planteja allargar l'ensenyament obligatori fins els 18 anys. Accés a la noticia. En el sindicat AMES considerem que és imprescindible establir diferents vies educatives a partir dels 14 anys, per tal que cada alumne pugui trobar una via adequada a les seves capacitats i interessos i així poder obtenir èxit en els seus estudis. Mantenir un únic itinerari fins els 16 anys, i pitjor fins els 18 anys, i demanar al professorat que no hagi fracàs escolar, és el que ha enfonsat el nostre sistema educatiu (en l'informe PISA de l'any 2006 ocupem la posició 31 i hem empitjorat els resultats obtinguts en el 2003).

10.) Problemes legals amb la LEC. El govern d'Espanya s'oposa al tripartit respecte a no impartir la tercera hora de castellà i respecte a la creació de nous cossos docents. Accés a la noticia de la Vanguardia (09/11/2009) "El Gobierno insta a la Generalitat a retocar la LEC para evitar un recurso de inconstitucionalidad". ///// El PP presenta un recurs d'inconstitucionalitat contra la LEC. Accés a la informació

ATENCIÓ ALS AFILIATS

11.) Professorat d'Orientació Educativa. Tots els professors d'aquesta especialitat que vulgui formar un grup per a reivindicar el poder dedicar-se a la seva professió, que és ajudar a l'alumnat amb n.e.e, en lloc d'haver de donar classes de qualsevol especialitat, que ens enviïn un e-mail indicant la seva dedicació actual a: ames@ames-fps.com.

12.) Certificacions dels cursos impartits pels afiliats al sindicat AMES. Tots els afiliats que imparteixen cursos relacionats amb l'ensenyament i volen poder fer certificats d'assistència als alumnes i aconseguir un certificat d'haver impartit aquest curs, ens han d'enviar la informació del curs, el calendari, el lloc i l'horari un mes abans del seu inici al nostre correu: ames@ames-fps.com. Posteriorment ja es demanarà la resta de documentació. Aquests certificats són un mèrit si el curs té més de 15hores.

Barcelona, 14 de novembre de 2009

Una molt cordial salutació.

Sindicat AMES (Acció per a la Millora de l'Ensenyament Secundari)

ames@ames-fps.com

www.ames-fps.com

NOTA 1: Si no desitges rebre més informació nostra envia'ns un e-mail escrivint "baixa" a: ames@ames-fps.com