CiU demana al conseller Maragall que es reintrodueixin els exàmens de recuperació de setembre en el batxillerat per al curs 2009-2010

Irene Rigau afirma que "aquesta tradició de no fer exàmens el setembre condemna a molts estudiants a caure del tren formatiu i a tenir un any pràcticament buit en el seu currículum escolar"

El Grup Parlamentari de Convergència i Unió al Parlament de Catalunya ha proposat avui al conseller d’Educació, Ernest Maragall, que es reintrodueixin els exàmens de recuperació de setembre en el batxillerat per al curs 2009-2010. Així ho ha manifestat la Portaveu d’Educació de CiU, Irene Rigau, en roda de premsa, acompanyada del Portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, i la diputada de CiU, Meritxell Ruiz.

Rigau ha exposat que ja fa temps que a Catalunya no es fan exàmens al setembre i que tradicionalment la segona oportunitat que es dóna als alumnes de batxillerat per recuperar assignatures és al juny, pocs dies després dels exàmens.

Això provoca, ha detallat la diputada de CiU, que "alumnes que suspenen 1, 2 o 3 matèries han d’esperar al juny de l’any vinent per tornar-se a examinar, la qual cosa genera un buit per a molts joves en un període que és clau que no perdin el ritme de formació". Per a Rigau, "aquesta tradició de no fer exàmens al setembre condemna a una sèrie de joves a caure del tren formatiu i a tenir un any buit en el seu currículum escolar".

En aquest sentit, ha afirmat que "CiU no està demanant un canvi de la norma sinó un canvi d’orientació", que és possible fer. En el cas de segon de batxillerat, Rigau ha demanat que "sigui possible en el curs 2008-2009, de manera que per al curs 2009-2010 ja sigui possible tant per a primer com per a segon".

Per tant, "demanem un canvi en l’organització de les proves i fer unes regles de joc clares i no aquesta nebulosa actual en la normativa", per tal que "a través de l’esforç i la dedicació els alumnes puguin treure un resultats al setembre que els permeti o fer la selectivitat o passar a un cicle formatiu de grau superior". Rigau ha assegurat que, evidentment, "cal que l’alumne s’esforci i se l’avaluï amb rigor, però també cal que tingui el període necessari per preparar-se els exàmens de recuperació".

La diputada de CiU ha argumentat que "sabem que molts centres i professors ho volen perquè tenir alumnes matriculats a l’aire durant un any no afavoreix ni el centre ni l’alumne".

Rigau ha avançat que CiU esperarà a què la conselleria escolti aquesta petició i sinó presentarà una Proposta de Resolució al Parlament de Catalunya perquè es debati el setembre.

Postura constructiva de CiU respecte a la LEC, una llei de país

El Portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha volgut posar de relleu el suport que el Grup Parlamentari donarà a la Llei d’Educació (LEC) en el Ple de dimecres vinent on "es posarà en evidència la postura constructiva de CiU respecte a la LEC per tal d’aconseguir una llei de país i, probablement, la llei més important d’aquesta legislatura". "Nosaltres no es movem per si el Tripartit té més o menys fractures i CiU ha mantingut una postura propositiva respecte a aquesta llei", ha exposat.

Rigau ha remarcat que "CiU donarà suport a la LEC, una llei que va entrar d’una manera i en surt d’una altra" gràcies a les aportacions de Convergència i Unió, però també ha volgut deixar clar que "una cosa és la LEC i una altra és la política concreta de la conselleria d’educació" i que "el suport a la LEC no és el suport a la política educativa del Govern". Per aquest motiu CiU, "davant del desconcert del professorat en alguns aspectes, presentem propostes concretes".

 

Divendres, 26 de juny de 2009