Tres consideracions sobre la propera vaga del 8 de juny de 2010

1.- Considerem convenient participar en la vaga del 8 de maig per a demostrar que els funcionaris no estem d’acord en fer sacrificis quan ni el Govern ni les seves entitats el pensen fer. Exigim que abans del 8 de juny el Govern anunci les següents mesures:

Per tot això pensem que cal participar en aquesta vaga. Si no té prou ressò, pot semblar que els funcionaris estem d'acord amb la gestió d'aquest Govern i la retallada sous als funcionaris i l'augment dels impostos a tots.

2.- Considerem necessari que a partir del 8 de maig s’utilitzin altres mesures de protesta. Fer una vaga a l’ensenyament comporta per al professorat una pèrdua econòmica important, ens deixa malament davant de les famílies i, degut al sectarisme dels seus mitjans de comunicació, a sobre fa quedar bé al Conseller d’Educació. Proposem doncs fer concentracions i manifestacions en horari no laboral i anunciar que el nostre vot no ho donarem a cap partit que faci o recolzi lleis i decrets que van contra l’ensenyament i, per tant, contra el bé comú de la societat. I el que és més eficaç: fer-ho en el seu moment!

3.- Considerem imprescindible deixar de participar en totes aquelles accions de protesta que no recullin els nostres plantejaments. Portem ja uns quants anys donant suport a uns sindicats que no ens fan cap cas i que, en gran part, són responsables de la situació en què ara ens trobem. Per això el Sindicat AMES ja no va participar en la manifestació del passat dissabte 29 de maig. El nostre principal objectiu és canviar el sistema educatiu en la línia de recuperar la cultura de l’esforç i el rigor acadèmic. D'aquesta manera volem recuperar la nostra professió, que és la d’ensenyar i, a través de l'ensenyament, també educar. Lluitar només pels augments de sou, la reducció d’hores lectives o la substitució dels mòduls prefabricats no és el nostre principal objectiu.

Sindicat AMES