CONCENTRACIONS CONTRA LA LEC A TOTES LES PRINCIPALS CIUTATS DE CATALUNYA

DIMECRES 10 DE JUNY A LES 13,30


Benvolgut/da company/a,

Et demanem la teva participació en les diferents concentracions contra la LEC que es faran el proper dimecres 10 de juny a les 13,30h. Cal que la societat constati clarament que el professorat està en contra d'aquesta llei i que sàpiga els motius. Per disposar de prou temps per participar en aquestes concentracions s'ha convocat una VAGA PARCIAL DES DE LES 12h FINS A LES 15h. Només són 3h de les 37,5 hores de la nostra presència als centres.

Estem a final de curs i una vaga de tot un dia podria dificultar la participació massiva que esperem. D'altra banda, el més important és que la societat vegi molt professorat en els carrers. Al final d'aquest escrit hi ha un llistat dels llocs concrets de les ciutats on es faran les concentracions.

Nosaltres estem en contra de la LEC sobre tot perquè no estableix cap mesura per diagnosticar el problema, ni per estimular els alumnes a preparar-se millor, ni per garantir que s'imparteixi un ensenyament de qualitat. Concretament, a la LEC no s'estableix cap control extern AMB VALOR ACADÈMIC dels coneixements dels alumnes al final de la Primària i de l'ESO, tal com es fa en altres països. Proves que estimulin a l'alumnat a preparar-se millor i que assegurin que els alumnes que comencen l'etapa següent estan prou preparats per poder-la aprofitar. Pots trobar més informació sobre les nostres raons a la nostra WEB: www.ames-fps.com

La LEC només és una llei de gestió de l'ensenyament. És una llei pactada entre dirigents de molts col·lectius (partits polítics, federacions de centres privats, directors de centres públics, federacions d'AMPAs, responsables municipals, etc.) sobre la base argumental de considerar que el principal problema del fracàs escolar és el professorat, especialment el professorat de l'ensenyament públic.

En la LEC tots els estaments passen a tenir més competències, menys el professorat de l'ensenyament públic, que perd en tot, i l'alumnat, que continua sent greument perjudicat, al no respectar-se el seu dret a tenir un sistema educatiu que premiï l'esforç i a poder triar el que volen fer a partir dels 14 anys.

Al no existir proves externes, el professorat no disposarà de proves objectives per a demostrar la seva professionalitat davant d'un desacord amb el Director i, com que aquest rep la potestat d'avaluar el seu professorat, aquest quedarà en la més completa indefensió. A més, a la LEC s'estableix que les places de professor amb els perfils demanats pels Directors es cobriran a través dels concursos específics, concursos diferents als concursos generals tradicionals, per tant la LEC deixa la porta oberta a l'arbitrarietat i a l'amiguisme.

Els grans sindicats de l'ensenyament públic, els que han convocat aquestes concentracions, lamentablement no ho han fet per demanar la millora del sistema educatiu, la recuperació de la cultura de l'esforç i un sistema plural perquè cada alumne pugui trobar un camí que s'adapti a les seves capacitats i inquietuds, sinó bàsicament perquè a la LEC es mantenen els concerts amb els centres privats.

En el sindicat AMES considerem que aquest no és el gran problema que té el nostre sistema educatiu, que sense centres concertats tampoc funcionaria el sistema, que l'autèntic problema és la manca d'estímuls per l'alumnat, és a dir la manca de controls externs per part de l'Administració, que no vol assumir les seves responsabilitats, ni que se sàpiga la gravetat del problema que ella mateixa ha generat amb un sistema educatiu que no funciona.

El que estan fent aquests sindicats es desviar l'atenció sobre les causes reals del problema. Malgrat això, tenen raó en el que diuen sobre la situació en que queda el professorat de l'ensenyament públic. Per això i pels motius abans esmentats, et demanem que participis en aquestes concentracions. Si els nostres responsables polítics veuen que una gran part del professorat està en contra de la LEC, entendran que han de canviar molts aspectes per aconseguir que sigui una llei útil i de llarga durada.

 

Sindicat AMES (Acció per a la Millora de l'Ensenyament Secundari)

NOTA 1: Si no desitges rebre més informació nostra envia'ns un e-mail escrivint "baixa" a: ames@telefonica.net


LLOCS I HORES:

BARCELONA -- a les 13,30h a Plaça Sant Jaume
BLANES -- a les 13,15h a l'Ajuntament
FIGUERES -- a les 13.15h a l'Ajuntament
L'HOSPITALET -- a les 13,30h a l'Ajuntament
LLORET DE MAR -- a les 13,15h a l'Ajuntament
OLOT -- a les 13,15h a l'Ajuntament
PALAFRUGELL, a les 13.15h a l'Ajuntament
ROSES -- a les 13,15h a l'Ajuntament
SABADELL -- a les 13,30h a SSTT a Sabadell (Marquès de Comillas, 65)
VIC -- a les 13,30h a l'Ajuntament
VILAFRANCA DEL PENEDÈS -- a les 13,30h a l'Ajuntament

PENDENTS DE CONFIRMAR EL LLOC

GIRONA, LLEIDA, TARRAGONA, BADALONA, BARBERÀ, CASTELLBISBAL, CASTELLDEFELS, CERDANYOLA, CORRNELLÀ, EL PRAT, GRANOLLERS, IGUALADA, MATARÓ, MOLLET, RUBÍ, SANT BOI, SANT CUGAT, SANT FELIU DEL LLOBREGAT, SANT VICENÇ DELS HORTS, SANTA COLOMA DE GRAMANET, TERRASSA, TORTOSA I VIC (de moment).