CARTA REBUDA DE LA COMISSIÓ EN DEFENSA DE L'ENSENYAMENT DE LA BIOLOGIA I LA GEOLOGIA

Benvolgut/da company/companya,

T'escrivim per informar-te de les últimes gestions fetes en relació a la millora de l'ensenyament de la Biologia i la Geologia a la Secundària.

Com recordaràs, el passat mes de novembre, a partir de la presentació davant dels mitjans de comunicació d'una carta signada pels Degans de 16 Facultats i Col·legis Professionals, 71 Professors Universitaris i 251 Professors de Secundària, el Departament d'Ensenyament va decidir:

- augmentar una hora a la setmana l'assignatura de "Biologia i Geologia de 3r d'ESO",

- establir una assignatura de "Biologia i Geologia a 4t d'ESO" i

- establir una "Biologia i Geologia", amb continguts sobre el cos humà i sobre geologia general, a 1r de Batxillerat.

Només ens faltava aconseguir que a Catalunya, en la "Modalitat Científica Tecnològica" del Batxillerat, en el segon curs sigui necessari cursar 4 assignatures de modalitat en lloc de les tres previstes, per tal d'augmentar així les possibilitats de què els alumnes puguin escollir tant l'assignatura "Biologia" com l'assignatura "Ciències de la Terra i del Medi Ambient".

Com posteriorment es va produir un canvi de Govern, vam considerar oportú demanar una entrevista amb el nou Conseller d'Ensenyament per defensar una altre vegada les nostres propostes. Ens van contestar el 21 de gener amb un escrit dient que els responsables de la Direcció General d'Ordenació Educativa ens atendrien el més aviat possible. Avui 5 de febrer hem trucat i la Sots-directora d'aquesta Direcció General ens ha confirmat que ens rebran en quan els sigui possible. També hem presentat aquestes propostes al Consell Escolar de Catalunya.

Us volem agrair la confiança que heu dipositat en nosaltres i manifestar-vos la nostra ferma determinació de continuar treballant per la millora de l'ensenyament de la Biologia i la Geologia. Us mantindrem informats.

Una molt cordial salutació

Elena Cassas Serrate i

Antonio Jimeno Fernández

Comissió en defensa de l'ensenyament de la Biologia i la Geologia a Catalunya

(1) Aquesta carta va dirigida només al professorat de Biologia - Geologia. Si la teva especialitat és una altre envia'ns si us plau un e-mail per corregir la nostra llibreta d'adreces.

(2) Si no desitges rebre més informació nostra envia'ns un e-mail a ajimeno@pie.xtec.es escrivint "petició de baixa a la llista"