PROFESSORS D'ALEMANY INSULTATS

com a professora d'alemany no puc menys que sentir-me extraordinàriament indignada després d'haver llegit els molt desafortunats comentaris que, en Pasqual Maragall, va fer recentment en sortir de la cerimònia de lliurament del Premi Internacional de Catalunya, segons he llegit al Diari El Punt de dissabte 14 de maig, apartat de cultura-espectacles, pàgina 40.

A la part inferior de la notícia, el titular diu que "Maragall aposta per quatre llengües a l'escola". Fins aquí molt bé, però més endavant manifesta que "... el país havia de passar del bilingüisme al poliglotisme: català, castellà, francès i anglès."

El problema és dir que el quart idioma ha de ser EXCLUSIVAMENT EL FRANCÈS. En cap moment, el President manifesta la possibilitat d'escollir entre francès, alemany, italià o alguna altra llengua.

Què passa? És que el professorat d'alemany no existim? No és també prou important aprendre aquesta llengua que domina el mercat europeu i que la parlen molts turistes que ens venen a visitar? És clar que és important això de l'Eurorregió i l'organització d'aquest eix de francofonia, però no en detriment d'altres. I, anant més enllà encara, com és que el Departament d'Educació ha convocat només oposicions per a professorat de secundària d'anglès i francès i cap per alemany?

Any rera any, lluito per conservar l'ensenyament de la llengua alemanya a l'institut de secundària on treballo, però cada vegada tinc més la sensació de tenir una espasa de Damocles damunt el cap que podria caure en qualsevol moment. Felicitats, Senyor Pasqual Maragall i senyora Marta del Cid per la seva política lingüística!

Marta Pombo Sallés

Professora d'alemany a l'IES Marianao

Sant Boi de Llobregat