RESUM DE L'ASSEMBLEA DEL PROFESSORAT DE DIBUIX I DE MÚSICA REALITZADA EN L'IES JAUME BALMES EL DIMARTS 8 DE MAIG DE 2007

Van haver representants del COLBACAT (Dibuix) i de l'AEMCAT (Música), i dels sindicats USTEC, UGT, CGT i AMES. El Degà del COLBACAT, Antonio Aguirre, va presentar els resultats de les gestions realitzades i la resta de representants van exposar les seves propostes per millorar la situació.

Comunicat d'Antonio Aguirre:

Possiblement a la resta d'Espanya es convoqui pel proper 22 o 23 de maig una vaga. Aquí, hem valorat que una vaga no tindria repercussió més enllà de la butxaca de cada un. Però hem pensat en Assemblea, junt amb els professors/res de Música de fer coincidir aquell dia amb una concentració_manifestació conjunta a Barcelona.
Per tal de valorar el seguiment que podria tenir aquesta manifestació us demanem a tots que ens envieu un correu electrònic dient-nos si estaríeu disposats/des a assistir-hi. Seria possiblement el proper 22 de maig sobre les 18,30 o 19 hores a Barcelona.
Si us plau, envieu un correu electrònic a l'adreça següent per dir si podríeu assistir a la concentració:

infoweb@colbacat.cat

Pel que fa al Departament d'Educació, en el seu últim esborrany de decret d'ESO ha pujat una hora tant a la Música com a la Visual i Plàstica, quedant repartir de la següent manera:


Música: 1r d'ESO: 3 hores. 3r. d'ESO: 1 hora. 4T d'ESO: optativa de 3 hores.
Visual i Plàstica: 2n d'ESO: 3 hores, 3r d'ESO: 1 hora. 4t d'ESO: optativa de 3 hores.

Hem treballat molt i, de moment hem aconseguit mantenir les hores obligatòries que teníem. Us volem donar les gràcies per les vostres signatures i us animem a continuar treballant per un futur millor de l'educació artística.

Des del Col·legi i des de l'Associació de Professors de Música pensem que cal continuar lluitant per reclamar que aquestes assignatures tinguin continuïtat curricular al llarg de tots els cursos de l'educació obligatòria i passin a ser assignatures "normals" com la resta. També cal continuar reivindicant els mateixos recursos que tenen d'altres. Cal posar l'accent ara en la protesta periòdica amb ressó mediàtic i en altres formes de fer-nos visibles i concienciar de la necessitat de l'educació artística.