VOLEM EXÀMENS AL SETEMBRE

Antonio Jimeno Fernández.
President del sindicat de professors AMES

El Punt, 28 de juny de 2007

Aquests dies els alumnes d'ESO i de Batxillerat estan rebent les seves qualificacions i a alguns d'ells els ha quedat una o més matèries pendents. Desgraciadament el Departament d'Educació no els ofereix l'oportunitat de recuperar-les el pròxim mes de setembre, com passa a la majoria de les altres Comunitats Autònomes. Els pares d'aquests alumnes estan indignats perquè no entenen que, si els seus fills tenen assignatures suspeses i disposen de dos mesos, no puguin aprofitar part d'aquest temps per a preparar-se i aprovar-les al setembre. És més, hauran de buscar activitats lúdiques perquè els seus fills estiguin entretinguts aquest estiu.

A Catalunya els exàmens extraordinaris s'han fet al juny, pocs dies després dels ordinaris i, per tant, els alumnes no han tingut prou temps per a preparar-se. Pel que sembla, al Departament d'Educació li interessa molt més disposar de dos mesos per a organitzar el curs següent que el que els alumnes aprenguin. El mes de maig de 2005 el nostre sindicat de professors ja els va presentar les signatures de més d'un centenar de col·lectius educatius i de més de 700 professors demanant exàmens al setembre però no va servir de res.

Convé recordar que els exàmens de setembre són una gran oportunitat per a començar el curs següent sense assignatures pendents i, algunes vegades, per evitar la repetició de curs. A més, en el cas dels alumnes que durant l'any han estudiat poc, també serveixen perquè aquests adquireixin hàbits d'estudi i sentit de responsabilitat, en veure el que passa quan no es treballa prou. Totes les persones que vulguin ajudar-nos a demanar el restabliment dels exàmens de setembre poden enviar-nos un e-mail a: ames@telefonica.net. Esperem que el Departament d'Educació aquesta vegada sí sàpiga rectificar.

Antonio Jimeno Fernández
President del sindicat de professors AMES