Sindicat AMES (Acció per a la Millora de l'Ensenyament Secundari) Apartat de Correus 20.091 08080 BARCELONA. E-mail: ames@ames-fps.com T: 659002871
FITXA D'AFILIACIÓ A AMES

 

 

 

 

Full Informatiu de 13 novembre de 2009

Benvolgut/da company/a,

Alguns companys ens han indicat que el nom que apareix en els nostres e-mails no és el correcte. Si aquest és el teu cas, si us plau, envia'ns un e-mail indicant el teu nom i el nom del teu centre. De seguida ho arreglarem. Moltes gràcies i disculpa el nostre error.

A la nostra WEB hem posat la següent informació que segurament serà del teu interès:

 

TEMES LABORALS

1.) Cossos de Catedràtics. Accés de l'any 2008. Ja han sortit els nomenaments en el BOE. Han estat congelats per no haver-se fet la convocatòria diferenciant el nombre de places per especialitats. Accés a la llista.

2.) Cossos de Catedràtics. Accés de l'any 2009. Encara no ha sortit la llista definitiva. Sembla que sortirà la propera setmana o la següent.

3.) El Departament no vol pagar als professors dels IES que imparteixin el Pràcticum del "Màster de formació del professorat d'educació secundària obligatòria, batxillerat i formació professional". Es tracta del màster que substitueix a l'antic CAP. Els directors dels IES han exigit que es pagui al professorat, més considerant que les Universitats cobren uns 1000 euros a cada alumne. Des del sindicat AMES demanem a tots els professors i professores que no acceptin fer aquesta tasca de forma gratuïta perquè això perjudicaria a tots. Aquesta batalla la podem guanyar si estem tots junts.

4.) El Departament incrementarà en 40 euros mensuals el cinquè estadi. Es pagaran els endarreriments a partir d'un mes desprès d'haver assolit el cinquè estadi. Posteriorment, cada mes, es pagaran els 40 euros més mensuals.

SISTEMA EDUCATIU

5.) Proves externes al final de l'ESO a Catalunya. Escrit del president del sindicat AMES a favor d'aquestes proves publicat a "El Punt (03/11/09)". En el sindicat AMES lamentem que altres sindicats es continuïn oposant a qualsevol mesura encaminada a restablir la cultura de l'esforç. Considerem que aquests sindicats són corresponsables de la lamentable situació en què avui es troba el nostre sistema educatiu. Els animem a canviar ja aquesta posició.

6.) Proves de diagnòstic a Primària i a l'ESO. Les han fet 138.512 alumnes a cinquè d’Educació Primària i tercer d’ESO entre els dies 2 i 13 de novembre. Accés a la informació en el Diari de Girona. /// Estructura i realització de les proves (Departament)

7.) El Congrés rebutja considerar autoritat pública al professor. PSOE, CIU, PNB, ERC i BNG han rebutjat una reforma de la Llei Orgànica d'Educació proposada pel PP perquè es consideri autoritat pública als professors. La proposta sí ha estat recolzada per UPyD. Accés a la noticia d'El País del 27/10/2009 .

8.) A la Comunitat de Madrid sí es donarà als docents categoria d'autoritat pública . A València ja la tenen des de l'any passat i a Catalunya només ho son els Directors des d'aquest curs. Accés a la informació

9.) El ministre Gabilondo es planteja allargar l'ensenyament obligatori fins els 18 anys. Accés a la noticia. En el sindicat AMES considerem que és imprescindible establir diferents vies educatives a partir dels 14 anys, per tal que cada alumne pugui trobar una via adequada a les seves capacitats i interessos i així poder obtenir èxit en els seus estudis. Mantenir un únic itinerari fins els 16 anys, i pitjor fins els 18 anys, i demanar al professorat que no hagi fracàs escolar, és el que ha enfonsat el nostre sistema educatiu (en l'informe PISA de l'any 2006 ocupem la posició 31 i hem empitjorat els resultats obtinguts en el 2003).

10.) Problemes legals amb la LEC. El govern d'Espanya s'oposa al tripartit respecte a no impartir la tercera hora de castellà i respecte a la creació de nous cossos docents. Accés a la noticia de la Vanguardia (09/11/2009) "El Gobierno insta a la Generalitat a retocar la LEC para evitar un recurso de inconstitucionalidad". ///// El PP presenta un recurs d'inconstitucionalitat contra la LEC. Accés a la informació

ATENCIÓ ALS AFILIATS

11.) Professorat d'Orientació Educativa. Tots els professors d'aquesta especialitat que vulgui formar un grup per a reivindicar el poder dedicar-se a la seva professió, que és ajudar a l'alumnat amb n.e.e, en lloc d'haver de donar classes de qualsevol especialitat, que ens enviïn un e-mail indicant la seva dedicació actual a: ames@ames-fps.com.

12.) Certificacions dels cursos impartits pels afiliats al sindicat AMES. Tots els afiliats que imparteixen cursos relacionats amb l'ensenyament i volen poder fer certificats d'assistència als alumnes i aconseguir un certificat d'haver impartit aquest curs, ens han d'enviar la informació del curs, el calendari, el lloc i l'horari un mes abans del seu inici al nostre correu: ames@ames-fps.com. Posteriorment ja es demanarà la resta de documentació. Aquests certificats són un mèrit si el curs té més de 15hores.

13.) Afiliar-se al sindicat. Si algun company teu vol afiliar-se al sindicat simplement ha d'omplir la fitxa que hi ha al principi de la nostra WEB (www.ames-fps.com).

 

Barcelona, 13 de novembre de 2009

Una molt cordial salutació.

Sindicat AMES (Acció per a la Millora de l'Ensenyament Secundari)

ames@ames-fps.com

www.ames-fps.com

NOTA 1: Si no desitges rebre més informació nostra envia'ns un e-mail escrivint "baixa" a: ames@ames-fps.com